Η Stellantis θα κατασκευάζει το νέο van της Toyota

Stellantis και Toyota επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία στα επαγγελματικά οχήματα, με τους Ιάπωνες να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην κατηγορία των μεγάλων vans μέσω Ιταλίας, Γαλλίας και Γαλλίας.

Αυτή τη στιγμή η Toyota διαθέτει στην επαγγελματική της γκάμα το μικρό ProAce City και το μεσαίο ProAce. Η σύμπραξη με τη Stellantis θα τη βάλει στη μεγάλη κατηγορία των «κλουβών», όπου πρωταγωνιστούν μοντέλα όπως τα Fiat Ducato, Opel Movaro, Citroen Jumper και Peugeot Boxer. Ουδόλως τυχαία η αναφορά των συγκεκριμένων, καθώς σε πολύ μεγάλο βαθμό θα επηρεάσουν την εξέλιξη και κατασκευή του νέου Toyota. Για την ακρίβεια το ίδιο αυτοκίνητο θα είναι, αλλά με διαφορετικά σήματα και τη σχεδιαστική ταυτότητα των Ιαπώνων στο εμπρός μέρος.

Σε αντίθεση με τα συγγενικά μοντέλα όμως, το van της Toyota κατά πάσα πιθανότητα θα διατίθεται μόνο σε cargo έκδοση. Κινητήρες, πάτωμα, κιβώτια και τύποι αμαξωμάτων θα προέρχονται από την τετραμελή «επιτροπή» των Ducato/Movaro/Jumper/Boxer, με το νέο Toyota να κατασκευάζεται στα εργοστάσια του Γλίβιτσε, στην Πολωνία, και της ιταλικής πόλης Ατέσα, αμφότερα ιδιοκτησίας Stellantis. Το λανσάρισμά του αναμένεται στα μέσα του 2024, με πλήρη γκάμα κινητηρίων συνόλων που θα περιλαμβάνει υβριδικές, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store