Fiat Ducato βασανίζει το κοντέρ (+video)

Είπε κανείς πως οι «κλούβες» δεν μπορούν να πάνε τέρμα γκάζι; Τουναντίον, πολλές φορές βλέπουμε van να πηγαίνουν «κομμάτια» – εξ ου και η παρουσία αυτοκόλλητων στο στυλ «αν τρέχω καλέστε εδώ», που ενημερώνουν τον εργοδότη για τυχόν ακατάλληλες συμπεριφορές των οδηγών. Το Fiat Ducato μας δείχνει πόσο γρήγορα μπορεί να πάει, έστω άδειο.

Το διάσημο επαγγελματικό από την Ιταλία βρέθηκε στην autobahn, στην έκδοση 150 Multijet. Παρότι δεν είναι καινούργιο, όντας μοντέλο του 2013, η απόδοσή του άνετα συγκρίνεται με το σημερινό ανταγωνισμό. Ο ντίζελ των 2.3 λίτρων παράγει 150 ίππους στις 3.600 σ.α.λ. και 350 Nm στις 1.500 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Η συγκεκριμένη MH1 Maxi είναι η μεγαλύτερη έκδοση που μπορούσες να αγοράσεις το Ducato πριν 9 χρόνια, ξεπερνώντας τα 5,4 μέτρα σε μήκος, τα 2 μέτρα σε πλάτος και τα 2,25 μέτρα σε ύψος, την ώρα που το βάρος αγγίζει τα 2.050 κιλά. Βάλτε και τα 1.450 κιλά μέγιστου επιτρεπόμενου φορτίου, για να έχετε ένα μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος στους 3,5 τόνους.

Η Fiat ανακοίνωνε 162 χλμ./ώρα τελικής για το κορυφαίο της Ducato, αλλά όπως αποδεικνύει η «τσάρκα» στη γερμανική εθνική οδό το κοντέρ δεν διστάζει να τερματίσει. Το van από το Τορίνο φτάνει με άνεση στα 120 χλμ./ώρα και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι τα 160 χλμ./ώρα, όπου σιγά-σιγά αρχίζει να βάζει φρένο η αεροδυναμική. Όχι ότι πτοείται ιδιαίτερα το Ducato, που -χάρις και στην ελαφριά κατωφέρεια του σημείου- όχι μόνο στέλνει τη βελόνα στην τελική ένδειξη των 180 χλμ./ώρα, αλλά την ξεπερνάει!

https://www.youtube.com/watch?v=yvleO7VIuos&t=185s

Get it on Google Play Download on the App Store