Με το ζόρι προλαβαίνει τη ζήτηση η Lamborghini!

Με πανδημία ή χωρίς, η μόνη σταθερά εναπόκειται στις εμπορικές επιδόσεις της Lamborghini. Η ιταλική φίρμα σημειώνει τέτοια αύξηση στις πωλήσεις, ώστε μετά βίας ανταπεξέρχεται η γραμμή παραγωγής!

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο περιθώριο του Milano Monza Motor Show, ο CEO της εταιρίας Stephan Winkelmann δήλωσε πως από την αρχή του έτους, έχει ήδη ξεπουλήσει η παραγωγή 10 μηνών. Ο Γερμανός ανέφερε αύξηση 25% στις πωλήσεις του πρώτου τετραμήνου συγκριτικά με πέρσι, χρονιά που παρά τη δίμηνη παύση παραγωγής ελέω κορωνοϊού, ήταν η δεύτερη καλύτερη στα χρονικά της Lamborghini. Αν η μέχρι τώρα πορεία συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2021, τότε δίχως αμφιβολία το εργοστάσιο της Sant’Agata θα σημειώσει νέο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων. Να σημειώσουμε πως ήδη από πέρσι, η Aventador κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 10.000 μονάδων, ενώ η Urus οδεύει ολοταχώς για τις 20.000 – σε μόλις 3 χρόνια κυκλοφορίας.

Πέρα από τα εμπορικά ανδραγαθήματα, ο Winkelmann αναφέρθηκε στις ηλεκτρικές αλλαγές που έρχονται για τη θρυλική φίρμα. Όπως υπογράμμισε, η Lamborghini θα επενδύσει συνολικά περί τα 1,5 δις ευρώ για να προσφέρει plug-in υβριδικές εκδόσεις κάθε της μοντέλου, μέχρι το 2024. Παράλληλα, σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό στην Ιστορία της, στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας. Το οποίο, βάσει επιθυμίας του Γερμανού, θα είναι δίθυρο.

Get it on Google Play Download on the App Store