Μετακομίσεις και επενδύσεις 73 δις για το VW Group

Με κάθε επισημότητα ακυρώνεται η επένδυση της VW που ήταν να γίνει στην Τουρκία, όπου θα φτιαχνόταν ένα νέο εργοστάσιο για τη μετακίνηση της παραγωγής των VW Passat και Skoda Superb. Η λύση θα δοθεί μέσω της επέκτασης του εργοστασίου της VW στην Μπρατισλάβα, Σλοβακία.

Δείτε ακόμα: Η VW επενδύει στην Αστυπάλαια!

Επί του παρόντος, το VW Passat παράγεται στο Έμντεν (Γερμανία), ενώ από το 2023 θα μετακομίσει στην Σλοβακία, μαζί με το Skoda Superb. Η μεταφορά παραγωγής του τσεχικού μεγάλου μοντέλου από το Κβασίνι της Τσεχίας στην Μπρατισλάβα, θα δώσει νέα ώθηση στην Skoda για να υλοποιήσει το νέο σχέδιο ανάπτυξής της.

Η επιπλέον χωρητικότητα στο εργοστάσιο του Κβασίνι θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή περισσότερων αυτοκινήτων των μοντέλων Kodiaq και Karoq, καθώς και ενός ακόμα Skoda. Επίσης, αποφασίστηκε ότι η επόμενη γενιά του Kodiaq θα συνεχίσει να παράγεται στο Κβασίνι.

Ο όμιλος VW ανακοίνωσε παράλληλα ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα επενδύσει 73 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα οχήματα και τεχνολογίες, όπως 35 δις ευρώ για την ηλεκτροκίνηση, 11 δις ευρώ για υβριδικά σύνολα και 27 δις ευρώ για ψηφιοποίηση.

Δείτε ακόμα: Η Skoda «χαρίζει» καινούργια Kamiq και Scala

Τα επόμενα δέκα χρόνια, ο Όμιλος σκοπεύει να λανσάρει περίπου 70 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030. Περίπου 20 από αυτά είναι ήδη σε παραγωγή, με 50 ακόμη να ακολουθούν. Επιπλέον, περίπου 60 υβριδικά έχουν προγραμματιστεί έως το τέλος της δεκαετίας, λίγο πάνω από τα μισά από τα οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Το πρόγραμμα Planning Round προβλέπει την παραγωγή περίπου 26 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Περίπου 19 εκατομμύρια από αυτά τα οχήματα θα βασίζονται στην πλατφόρμα Modular Electric Drive Toolkit (MEB), με τα περισσότερα από τα υπόλοιπα επτά εκατομμύρια να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα PPE υψηλής απόδοσης. Ο Όμιλος εκτιμά την παραγωγή περίπου επτά εκατομμυρίων υβριδικών οχημάτων κατά την ίδια περίοδο.

Στο εργοστάσιο του Wolfsburg θα προστεθεί ένα ακόμα SUV μοντέλο για την Ευρωπαϊκή αγορά, το 2024. Επίσης, στο εργοστάσιο του Έμντεν θα ξεκινήσει να παράγεται από το 2023 ένα νέο 4θυρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Volkswagen Aero.

Δείτε ακόμα: To ακριβότερο Skoda των 232.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store