Μπήκε στη γραμμή το πιο προσιτό SUV της Skoda

Η παραγωγή του πολλά υποσχόμενου Skoda Kushaq ξεκίνησε με κάθε επισημότητα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για ολόκληρο το VW Group στην αγορά της Ινδίας.

Το Kushaq («βασιλιάς» στα σανσκριτικά) είναι το πρώτο μοντέλο του Group που εξελίχθηκε με βάση τις ιδιαιτερότητες της ινδικής αγοράς, υπό το πρότζεκτ INDIA 2.0. Βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB A0, με την ονομασία «A0-IN», η οποία θα δώσει πολλά μοντέλα ακόμα του VW Group για την εγχώρια αγορά. Από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται κάτω από το γνώριμό μας Kamiq, με το μήκος να φτάνει τα 4.221 χλστ., το πλάτος τα 1.760 χλστ., το ύψος τα 1.612 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.651 χλστ. (ίδιο με του Kamiq).

Στο εσωτερικό οι ομοιότητες με το ευρωπαϊκό αδερφάκι του συνεχίζουν. Η οθόνη αφής φτάνει έως τις 10 ίντσες, αναλόγως έκδοσης, και τοποθετείται πάνω από τους αεραγωγούς του κλιματισμού, στο κέντρο του ταμπλό. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις θήκες για μικροαντικείμενα, ενώ προαιρετικά ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μέχρι αυτόματο κλιματισμό, με χειριστήρια touch control.

Κάτω από το καπό, αναλαμβάνουν ο 1.0 TSI, με απόδοση 115 ίππων και 175 Nm, και ο 1.5 TSI στα 150 άλογα και 250 Nm ροπής. Ο 1.000άρης τρικύλινδρος τούρμπο συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, εν αντιθέσει με τον τετρακύλινδρο 1.5 που πλαισιώνει το 6άρι μηχανικό με το 7άρι DSG διπλού συμπλέκτηΤα 188 χλστ. απόστασης από το έδαφος προϊδεάζουν για off roading, όμως θα πρέπει να κρατηθεί υπόψη πως το Kushaq είναι αποκλειστικά μπροστοκίνητο.

Επισήμως, τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί. Οι κύκλοι της ινδικής αγοράς και τα εγχώρια Μέσα, ωστόσο, αναφέρουν καθολικά πως η γκάμα του Kushaq θα ανοίγει κάτω από το φράγμα του 1 εκατ. ρουπίων. Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε μια αρχική τιμή, γύρω στις 900.000 ρουπίες. Ποσό που με τη σημερινή ισοτιμία, μεταφράζεται σε μόλις 10.112 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store