Γκουρού των compact SUV το Skoda Kushaq

Έπειτα από πολύμηνο teasing, η Skoda παρουσίασε επίσημα το νέο της μικρό SUV Kushaq, που θέλει -για αρχή- να κατακτήσει την αγορά της Ινδίας.

Το αυτοκίνητο συνιστά την έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Vision IN (εκ του India), που είδαμε πέρσι. Βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB A0, με την ονομασία «A0-IN» η οποία θα δώσει πολλά μοντέλα ακόμα του VW Group για την εγχώρια αγορά. Τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός και τα φώτα ημέρας LED, μαζί με τα πίσω σε σχήμα «L», θυμίζουν έντονα τόσο αυτά του Kamiq, όσο και του Scala. Από πλευράς διαστάσεων είναι πολύ κοντά στο πρώτο, με το μήκος να φτάνει τα 4.221 χλστ., το πλάτος τα 1.760 χλστ., το ύψος τα 1.612 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.651 χλστ., όντας ίδιο με του Kamiq. Οι Τσέχοι ισχυρίζονται πως είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας, ενώ πολύ μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών, με χωρητικότητα 385 λίτρων.

Στο εσωτερικό οι ομοιότητες με το Kamiq συνεχίζουν. Η οθόνη αφής φτάνει έως τις 10 ίντσες, αναλόγως έκδοσης, και τοποθετείται πάνω από τους αεραγωγούς του κλιματισμού, στο κέντρο του ταμπλό. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις θήκες για μικροαντικείμενα, ενώ προαιρετικά ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μέχρι αυτόματο κλιματισμό, με χειριστήρια touch control.

Κάτω από το καπό του Kushaq αναλαμβάνουν ο 1.0 TSI, με απόδοση 115 ίππων και 175 Nm, και ο 1.5 TSI στα 150 άλογα και 250 Nm ροπής. Ο 1.000άρης τρικύλινδρος τούρμπο συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, εν αντιθέσει με τον τετρακύλινδρο 1.5 που πλαισιώνει το 6άρι μηχανικό με το 7άρι DSG διπλού συμπλέκτηΤα 188 χλστ. απόστασης από το έδαφος προϊδεάζουν για off roading, όμως θα πρέπει να κρατηθεί υπόψη πως το Kushaq είναι αποκλειστικά μπροστοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store