Ο κορωνοϊός κλείνει τα εργοστάσια των FCA & Ford

O κορωνοϊός Covid-19 έχει αποσταθεροποιήσει πλήρως την καθημερινότητα μας, πλήττοντας σφόδρα τόσο την υγεία, όσο και την οικονομία της υφηλίου.

Από όλο αυτό δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπου κλείνουν τις μονάδες παραγωγής σε Ιταλία και Ισπανία.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το μακροβιότερο αυτοκίνητο της FCA;

Τα έκτακτα κι επώδυνα ομολογουμένως μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εφαρμόζονται και στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ανεπηρέαστες λοιπόν δεν έμειναν η FCA και η Ford, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν ορισμένα από τα εργοστάσιά τους στην Γηραιά Ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα, η FCA κλείνει τα εργοστάσιά τους σε Melfi, Pomigliano, Casino, Mirafiori Grugliaso, Modena αλλά και σε Σερβία και Πολωνία, τουλάχιστον μέχρι 27 Μαρτίου. H Ford ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας στο ισπανικό εργοστάσιό της στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια για μια εβδομάδα, μετά την μόλυνση τριών εργαζομένων της από τον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης: Μέτρα προστασίας της Ford για τον κορονοϊό

H εταιρεία ακολούθησε το πρωτόκολλο, απομονώνοντας όλους τους εργαζόμενους που είχαν επαφή με τους μολυσμένους εργάτες. Το εργοστάσιο, ένα από τα μεγαλύτερα εκτός της Αμερικής, απασχολεί περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους και παράγει πάνω από 400.000 οχήματα ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των Mondeo, Galaxy και S-MAΧ.

Get it on Google Play Download on the App Store