Πως παράγεται το νέο Hyundai i30 (+video)

Η Hyundai ξεκίνησε την παραγωγή του νέου i30 στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο του Νοσοβίτσε, Τσεχία, παράλληλα με άλλα μοντέλα της μάρκας, όπως είναι το Tucson, το Kona Electric και το ix20. To εργοστάσιο Hyundai Motor Manufacturing Czech Company (HMMC) άνοιξε το 2008 και αποτελεί το πιο μοντέρνο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα: Hyundai i30 1.0 T-GDi 120 PS ή Skoda Scala 1.0 TSI 116 PS

Συνολικά 3.300 άτομα εργάζονται, ενώ 500 υψηλής τεχνολογίας ρομπότ αναλαμβάνουν τις βαριές δουλειές, όπως τη μεταμόρφωση των φύλλων του ατσαλιού σε τμήματα του αμαξώματος, τις συγκολλήσεις, τη βαφή κ.λπ. Κάθε χρόνο κατασκευάζονται 350.000 αυτοκίνητα και εξάγονται σε 58 χώρες. Μόνο για τη βαφή του i30, χρησιμοποιούνται 60 ρομπότ για 12 χρώματα, ενώ μετά ακολουθεί έλεγχος βαφής από 300 ειδικούς.

Δείτε ακόμα: Πως πάει το Hyundai i30 N στα 272 χλμ./ώρα; (+video)

Αρχικά, τα ρολά φύλλων ατσαλιού μπαίνουν σε καλούπια για να σχηματιστούν τα διάφορα τμήματα του αμαξώματος. Κατόπιν αυτά συγκολλούνται, γίνεται η βαφή, μετά τοποθετούνται τμήματα του εσωτερικού, ακολουθούν τα μηχανικά μέρη και ολοκληρώνεται το εσωτερικό. Αφού το αυτοκίνητο έχει συναρμολογηθεί στο ακέραιο, γίνονται δοκιμές στην πίστα του εργοστασίου.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Hyundai i30 1.5 T-GDi 160 PS

Το σημαντικά αναβαθμισμένο Hyundai i30 διαθέτει αλλαγές στον σχεδιασμό και κυρίως στο εμπρός άκρο του, εφοδιάζεται με νέους κινητήρες, καθώς και με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt.

Παρακολουθείστε παρακάτω το σύντομο βίντεο με την παραγωγή του (πριν την ανανέωση), από την αρχή έως το τέλος.

Get it on Google Play Download on the App Store