Που παράγονται τα 12 μοντέλα Audi RS; (+video)

Στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων της Audi τοποθετούνται τα πολυπόθητα μοντέλα RS, τα οποία συνδυάζουν ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα, πλήρη καθημερινή χρηστικότητα, κορυφαίες επιδόσεις και συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Δείτε ακόμα: Audi RS 6 1.010 ίππων είναι «φονιάς Veyron»

Το 1994 παρουσιάστηκε το πρώτο RS, το θρυλικό Audi RS 2 Avant, ενώ τώρα η θυγατρική της Audi AG με έμφαση στις sport εκδόσεις έχει ήδη δώδεκα μοντέλα RS στο χαρτοφυλάκιό της: το RS 3 ως Sportback και Sedan, το RS 4 Avant, το RS 5 ως Coupé και Sportback, το RS 6 Avant, το RS 7 Sportback, το TT RS ως Coupé και Roadster, το RS Q3 και το RS Q3 Sportback, καθώς και το RS Q8. Οκτώ από αυτά τα μοντέλα παρουσιάστηκαν πολύ πρόσφατα, το 2019 και η Audi Sport GmbH έχει ήδη πολλές ακόμη ιδέες στα σκαριά για το εγγύς μέλλον.

Δείτε ακόμα: Audi RS 6 συντρίβει αγωνιστική Skoda Fabia (+video)

Τα μοντέλα RS παράγονται σε τέσσερα διαφορετικά εργοστάσια. Τα RS 3 Sportback, RS 3 Sedan, RS 4 Avant, RS 5 Coupé και RS 5 Sportback κατασκευάζονται στο Ingolstadt. Τα RS 6 Avant και RS 7 Sportback παράγονται στο Neckarsulm. Στο εργοστάσιο στο Győr, στην Ουγγαρία, κατασκευάζεται το TT RS ως Coupé και Roadster, το RS Q3 και το RS Q3 Sportback. Το RS Q8 παράγεται στο εργοστάσιο της Σλοβακίας, στην Μπρατισλάβα. Όλα τα μοντέλα RS μοιράζονται συστήματα και διαδικασίες παραγωγής με τα μοντέλα στα οποία βασίζονται, ενώ και τα πάνελ χάλυβα ή αλουμινίου, βγαίνουν από τις ίδιες πρέσες των μοντέλων που βασίζονται και στη συνέχεια συναρμολογούνται στο αμάξωμα των RS.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές των νέων Audi RS 5 στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το «πάντρεμα» ανάρτησης και συστήματος μετάδοσης κίνησης με το αμάξωμα, ιδίως στην περίπτωση των μοντέλων με κινητήρα V8. Ανταλλακτικά ειδικά για RS, όπως το σύστημα εξάτμισης, οι προφυλακτήρες, οι πίσω ποδιές και οι τροχοί συμπληρώνουν τα μοντέλα RS. Ένας διψήφιος αριθμός RS 6 Avant και RS 7 Sportback κατασκευάζονται κάθε μέρα στο Neckarsulm. Κάθε ένα από αυτά δοκιμάζεται σχολαστικά στο δρόμο, πριν παραδοθεί στον πελάτη.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το Audi RS 6 Avant στην Ελλάδα ;

Το «Böllinger Höfe» είναι μία ξεχωριστή κατασκευαστική μονάδα, κοντά στο εργοστάσιο Neckarsulm, την έδρα της Audi Sport GmbH. Εδώ δημιουργούνται τα σπορ και αγωνιστικά αυτοκίνητα της οικογένειας R8, σε μεγάλο βαθμό στο χέρι. Πολύ σύντομα και το πλήρως ηλεκτρικό Audi e-tron GT, θα κατασκευάζεται εδώ.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με τη φιλοσοφία και τις λεπτομέρειες πίσω από την κατασκευή ενός Audi RS:

Get it on Google Play Download on the App Store