Audi RS 6 συντρίβει αγωνιστική Skoda Fabia (+video)

Το Audi RS 6 είναι από τα ισχυρότερα και ταχύτερα αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει ένας οικογενειάρχης. Για την ακρίβεια, από τα ελάχιστα που συνδυάζουν πρακτικότητα και επιδόσεις supercar.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το Audi RS 6 Avant στην Ελλάδα ;

To πόσο γρήγορο είναι, αποτυπώνεται όχι μόνο από τη σύγκριση με υπερ-κατασκευές (όπως το ομόσταβλο R8), αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να στηθεί σε κόντρα ακόμα και δίπλα σε καθαρόαιμα αγωνιστικά! Η Skoda Fabia R5 αποτελεί το best seller στις τάξεις του Πανευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC και WRC), πουλώντας πάνω από 240 αυτοκίνητα ετησίως (απίστευτος αριθμός για αγωνιστικό) και κατακτώντας τίτλους σε αναρίθμητες διοργανώσεις, στην κατηγορία της. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 1.600άρης τετρακύλινδρος τούρμπο, απόδοσης 281 ίππων και 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 5άρι σειριακό κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.

Δείτε ακόμα: Ανωριμότητες «σπάνε» την μετάδοση Audi RS 6 (+video)

Μπορεί οι αριθμοί να χλωμιάζουν σε σχέση με τους αντίστοιχους του RS 6 (4.0λτ. V8 twinturbo, 600 ίππων και 800 Nm, με 8άρι αυτόματο), όμως η πλάστιγγα κυριολεκτικά γέρνει προς τη μεριά της Τσέχας πολυπρωταθλήτριας: 1.230 κιλά έναντι 2.075. Συν τα σλικ ελαστικά και το κοντό κιβώτιο. Όμως ο «ισοπεδωτής» από Ίνγκολσταντ δεν καταλαβαίνει από τέτοια.

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα βγάζει μια Skoda Octavia RS του 2001;

Με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ., που έχει μετρηθεί και στα 3,4 δλ., αλλά και 0-200 χλμ./ώρα σε 12 δλ. ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση. Κάτι που δεν αλλάζει, παρά το μικρό μήκος της ευθείας που ευνοεί το «άρπαγμα» των ελαστικών και το κοντό γρανάζωμα της R5. Ακόμα και σε αυτή, τη μικρή ευθεία, στην οποία χρειάζεται να φρενάρει αρκετά νωρίτερα προς το τέλος της, το RS 6 δείχνει την πανίσχυρη δυναμική του, ανακτώντας άμεσα το προβάδισμα από την καλύτερη εκκίνηση της Fabia και δείχνοντας ποιος κάνει κουμάντο στο VW Group – αγωνιστικό και μη.

Get it on Google Play Download on the App Store