Τέλος παραγωγής για το Opel Insignia

Φαινόταν από καιρό και είχε ήδη γίνει πραγματικότητα στη Μεγάλη Βρετανία, με τα σήματα της Vauxhall. Τώρα, το τέλος παραγωγής του Opel Insignia λαμβάνει πανευρωπαϊκή έκταση και ανοίγει το δρόμο για τον crossover αντικαταστάτη.

Η επιβεβαίωση αυτού που γνωρίζαμε εδώ και καιρό, ήρθε από εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρίας στο Business Insider: «Ως αποτέλεσμα της νομοθεσίας εκπομπών ρύπων και της προσήλωσης στην κατασκευή τριών νέων μοντέλων στο Ρούσελχαϊμ, η παραγωγή του Insignia θα τερματιστεί στο τέλος του έτους». Η γραμμή παραγωγής στο ιστορικό εργοστάσιο της φίρμας είναι ήδη επιφορτισμένη με τη συναρμολόγηση των Astra, Astra Sports Tourer και DS 4, οπότε η συνέχιση της πορείας ενός μοντέλου που δεν φέρνει πωλήσεις θα ήταν πλεονασμός, αλλά και ασύμφορη.

Παρόλα αυτά, η Opel δεν θα μείνει για πολύ χωρίς εκπρόσωπο στην κατηγορία. Ο ίδιος εκπρόσωπος επίσης επιβεβαίωσε πως ετοιμάζεται διάδοχος, ο οποίος θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε εξηλεκτρισμένη μορφή (υβριδικό, plug-in, ηλεκτρικό) και κατά πάσα πιθανότητα με crossover αμάξωμα. Τα Citroen C5 X και Peugeot 408 θα χρησιμοποιηθούν ως πηγές έμπνευσης, τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανικά, οπότε μπορούμε να περιμένουμε κουπέ-SUV γραμμές και αρκετά διαφορετική προσέγγιση από τα έως τώρα crossover της Opel.

Το νέο μοντέλο αναμένεται στα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025, καθότι οι Γερμανοί θα δώσουν προτεραιότητα στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων.

Get it on Google Play Download on the App Store