Τέλος τα Fiat εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030

Η μία πίσω από την άλλη, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν το τέλος εξέλιξης θερμικών κινητήρων. Ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται το 2030, με τη Fiat να γίνεται το νεότερο μέλος αυτού του ηλεκτρικού «μορατόριουμ».

Οι Ιταλοί προστίθενται στις Ford, General Motors, Jaguar και Lotus, ανακοινώνοντας πως στο εγγύς μέλλον θα προσφέρουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το 500e έδειξε το δρόμο και μέχρι το 2030, όλα τα μοντέλα που θα το πλαισιώνουν στην γκάμα της Fiat, θα είναι κοινής φιλοσοφίας. Η φίρμα από το Τορίνο σκοπεύει να επικεντρωθεί στη συμπίεση του κόστους εξέλιξης πατωμάτων και μπαταριών, ώστε να μειωθούν οι τιμές των ηλεκτρικών της μοντέλων. Απώτερος σκοπός είναι να ισοσκελιστεί το κοστολόγιο των EVs με αυτό των θερμικών αυτοκινήτων, με παράλληλες επενδύσεις στο σύστημα υποδομών και την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης.

Οι οικολογικές ευαισθησίες της Fiat περιλαμβάνουν και τη γραμμή παραγωγής, στο Λινγκόττο. Συγκεκριμένα, την οροφή του. Εκεί που υπάρχει μια εγκαταλελειμμένη πίστα, στη θέση της οποίας οι Τορινέζοι θέλουν να δημιουργήσουν τους μεγαλύτερους κρεμαστούς κήπους στην Ευρώπη, αποτελούμενοι από 28.000+ άνθη! Το εγχείρημα δεν αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι της πόλης, αλλά και τη μείωση της τοπικής θερμοκρασίας (η λεγόμενη «φυσική δροσιά»).

Get it on Google Play Download on the App Store