Τέλος το Ford Mondeo από την Ευρώπη

Έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια εμπορικής πορείας και αδιάκοπης παρουσίας στα μεσαία οικογενειακά, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε να παραλάβει το Ford Mondeo. Το δημοφιλές μοντέλο του «Μπλε Οβάλ» αποσύρεται από την παραγωγή, υλοποιώντας μια απόφαση που είχε παρθεί από τον περσινό Μάρτιο.

Η επικύρωση της συνταξιοδότησης για το Mondeo έγινε από έναν μηχανικό, στο εργοστάσιο της Βαλένθια, που απαθανάτισε το τελευταίο Mondeo της γραμμής παραγωγής. Το «ultima unidad», που φαίνεται στο παρμπρίζ, μεταφράζεται σε «τελευταία μονάδα» και ουσιαστικά λειτουργεί ως αποχαιρετιστήριο γράμμα για το γερμανικό μεσαίο. Όπως είχαν δηλώσει παλιότερα εκπρόσωποι της Ford, η κατηγορία στην οποία ανήκει το Mondeo έχει χάσει το 80% της εμπορικής δυναμικής, από το 2020. Η ζήτηση για SUV και crossovers, εν ολίγοις, οδηγεί στον αφανισμό τα παραδοσιακά σεντάν και station wagon.

 

Το Mondeo παρουσιάστηκε το 1993, ως αντικαταστάτης του Sierra. Μέτρησε 4 γενιές και αγαπήθηκε για τα προσεγμένα δυναμικά του χαρακτηριστικά, που το κατέτασσαν διαχρονικά και ανεξαιρέτως κινητήρων στην κορυφή της κατηγορίας. Ο διάδοχός του θα είναι ένα crossover/SUV μοντέλο, τόσο στην Ευρώπη (Mondeo) όσο και την Αμερική (Fusion). Στην Κίνα, ωστόσο, όπου ακόμα τα παραδοσιακά τετράθυρα απολαμβάνουν ακόμα την αγάπη του αγοραστικού κοινού, το Mondeo όχι μόνο συνεχίζει ως σεντάν, αλλά στις αρχές του έτους έκανε πρεμιέρα η ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή εκδοχή του!

Get it on Google Play Download on the App Store