Το ηλεκτρικό Hummer «έψησε» τη Honda

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το αύριο. Οι αντιρρήσεις και αμφιβολίες δεν είναι λίγες -το αντίθετο, μάλιστα-, όμως μοντέλα όπως το νέο Hummer των 1.000 ίππων και 15.590 Nm (!) ροπής σκοπεύουν να αλλάξουν τα μυαλά των επικριτών. Και για να πειστούν ακόμα και οι πιο άπιστοι των Θωμάδων, αρκεί να αναφέρουμε πως το αμερικανικό pick up κέντρισε το ενδιαφέρον της Honda!

Δείτε ακόμη: Honda Civic «τσαμπουκαλεύεται» σε Hummer (+video)

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής μπήκε πρόσφατα στο παιχνίδι των ηλεκτρικών, με το e, και οι ιθύνοντες του «Big H» δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την τεχνολογία του ηλεκτρικού Hummer. H GM εξελίσσει την επόμενη γενιά μπαταριών, με την εξαιρετικά εύηχη ονομασία «Ultium». Σκοπός των Αμερικανών είναι να κατεβάσουν το κόστος κατασκευής κάτω από τα 100 δολάρια/kWh, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει το κρισιμότερο βήμα στη μείωση της τιμής αγοράς των ηλεκτρικών, που μαζί με την αυτονομία αποτελούν τους κυριότερους βραχνάδες της εν λόγω τεχνολογίας. Όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα, όποιος σχεδιάζει την επόμενη μέρα με βάση την ηλεκτροκίνηση (σχεδόν όλοι, δηλαδή) ενδιαφέρεται. Και η φίρμα από το Τόκιο κινήθηκε πρώτη.

General Motors και Honda ανακοίνωσαν την από κοινού εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων, με βάση την τεχνολογία Ultium. Εκτός του χαμηλότερου κόστους, η επαναστατική διαμόρφωση των μπαταριών βελτιστοποιεί και την χωροταξία, επιτρέποντας την τοποθέτησή τους ακόμα και κάθετα. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Honda Αμερικής, Rick Schostek «δυο πανίσχυρες εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους, από την οποία ένωση θα ωφεληθούν τα μέγιστα οι καταναλωτές. H συνεργασία αυτή αναμένεται να μειώσει τα κόστη εξέλιξης της ηλεκτροκίνησης, συμβάλλοντας στον απώτερο στόχο της μείωσης των αερίων θερμοκηπίου».

Διαβάστε επίσης: Ξεπουλάει το Honda Civic Type R Limited Edition

Τα πρώτα δείγματα της σύμπραξης GM-Honda θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες μέσα στο 2024, ενώ το Hummer EV αναμένεται να λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store