Βήμα – βήμα η παραγωγή της νέας Skoda Octavia

Εδώ και 20 χρόνια, το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της Skoda, η Octavia παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της μάρκας στη Mladá Boleslav, από όπου έχουν βγει και κυκλοφορήσει στους δρόμους εκατομμύρια οχήματα.

Δείτε ακόμα: Ήρθε η Skoda Octavia με μηδέν κατανάλωση

Καθημερινά, η Skoda Auto κατασκευάζει 1.150 μονάδες της νέας Octavia στη Mladá Boleslav, ενώ πρόσφατα η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε σημαντικές αλλαγές σε αυτή τη γραμμή συναρμολόγησης. Έτσι, δημιούργησε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την παραγωγή έως και 350 μονάδων του ENYAQ iV κάθε μέρα, παράλληλα με την Octavia. H Skoda δίνει μεγάλη έμφαση στην παραγωγή που υποστηρίζεται από υπερσύγχρονα ρομπότ, τα οποία χρησιμοποιούνται για εργασίες που είναι σωματικά απαιτητικές για το εργατικό δυναμικό και συμβάλλουν στο να γίνουν οι σταθμοί εργασίας ακόμη πιο εργονομικοί.

Πρόκειται για τη μοναδική γραμμή παραγωγής ολόκληρου του Volkswagen Group, όπου μπορούν να κατασκευαστούν οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης βασισμένα στην πλατφόρμα MQB και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην πλατφόρμα MEB. Οι επενδύσεις για να γίνουν αυτές οι μετατροπές κόστισαν πάνω από 800 εκατομμύρια τσεχικές κορώνες (32 εκατομμύρια ευρώ).

Δείτε ακόμα: Μεγάλη ευκαιρία τώρα το Skoda Kodiaq 1.5 TSI

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 7,1 εκατομμύρια Octavia έχουν παραχθεί στο κύριο εργοστάσιο της Mladá Boleslav. Η νέα γενιά της Octavia γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Πράγα το Νοέμβριο του 2019 και έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία, παρά τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία του COVID-19.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο την παραγωγή της νέας Skoda Octavia, από το γυμνό πλαίσιο έως τις τελικές δοκιμές, πριν παραδοθεί στον πελάτη.

Get it on Google Play Download on the App Store