Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Mercedes-AMG One

Το One μπορεί να άργησε μερικά χρόνια, όμως πλέον η Mercedes-AMG βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παραδίδει το καταβολών F1 hypercar στο εκλεκτό αγοραστικό της κοινό.

Το πρώτο «Ένα» βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Κόβεντρι και οδεύει για τον κάτοχό του, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι πιλότος Formula. Lewis Hamilton, Nico Rosberg και David Coulthard ήταν από τους πρώτους που παρήγγειλαν την υπερ-κατασκευή της Mercedes-AMG, οπότε ενδέχεται κάποιος από τους τρεις τους να είναι ο πρώτος άνθρωπος που βάζει το όνομά του, στην άδεια του One. Ο χρωματικός συνδυασμός παραπέμπει στο προπέρσινο μονοθέσιο των Γερμανών, την W12, που πήρε το 8ο σερί πρωτάθλημα Κατασκευαστών για τη Mercedes-AMG και παραλίγο να χαρίσει στον Hamilton τον 8ο τίτλο του.

Το αμάξωμα καλύπτεται από μαύρο χρώμα, το οποίο με τη σειρά του είναι γεμάτο από αστεράκια Mercedes. Οι τιρκουάζ πινελιές στις ζάντες, τον εμπρός προφυλακτήρα και τις πόρτες φέρνουν την απόχρωση της Petronas στο αυτοκίνητο, φέρνοντάς το ακόμα πιο κοντά στην W12. Θυμίζουμε πως το One διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, κεραμικά φρένα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και 1.063 ίππους, που πηγάζουν από τον 1.600άρη V6 twinturbo (κόφτης στις 11.000 σ.α.λ.) και τους 4 ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας στο One να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,9 δλ. και στα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ., με την τελική στα 352 χλμ./ώρα. Προσόντα που το χρήζουν ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών, στην «Πράσινη Κόλαση».

H παραγωγή του One, που έχει ήδη πουληθεί στην πλειοψηφία της, θα περιοριστεί στα 275 κομμάτια, με αρχική τιμή για κάθε ένα στα 2,27 εκατομμύρια ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store