Το Mercedes-AMG One διέλυσε το ρεκόρ στο Nurburgring (+video)

Η Mercedes-AMG το είχε πει από την πρώτη μέρα που παρουσίασε το One: στόχος ήταν το απόλυτο ρεκόρ ταχύτερου γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής, στο Nurburgring. Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της εξέλιξης και ισάριθμους μήνες από το επίσημο ντεμπούτο του, το «Ένα» είναι πλέον στην κορυφή όλων των εποχών της «Πράσινης Κόλασης».

Το γερμανικό hypercar, με τον Maro Engel στο τιμόνι, δεν κατέρριψε απλά το προηγούμενο ρεκόρ. Το διέλυσε. Το One γύρισε τα 20,8 χλμ. σε 6.35.183, συντρίβοντας την επίδοση της Porsche 911 GT2 RS από τη Manthey Racing κατά σχεδόν 8 ολόκληρα δευτερόλεπτα (6.43.00)! Στην ελαφρώς μικρότερη διαδρομή των 20,6 χλμ., το One σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 6.30.705 και ξεπέρασε τα 8 δλ. διαφοράς από την 911 GT2 RS (6.38.835). Στην ίδια διαδρομή, η AMG GT Black Series είχε γράψει 6.43.62 – το One, κοινώς, είναι κοντά στα 13 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τη μέχρι πρότινος ταχύτερη Mercedes παραγωγής στα χρονικά!

Οι Γερμανοί αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες κατά την εκτέλεση του εγχειρήματος, καθώς την ημέρα που επισκέφθηκαν το Nurburgring το οδόστρωμα ήταν νωπό σε αρκετά σημεία. Η Mercedes-AMG έπρεπε να περιμένει μέχρι να στεγνώσει, όμως η αναμονή αυτή άφησε περιθώριο για 4 μόνο γύρους. Ο Engel σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στον τελευταίο και με τις συνθήκες να βελτιώνονται συνεχώς, κάτι που σημαίνει πως αν είχε 1 ή 2 γύρους ακόμα στη διάθεσή του μπορεί να «αρρώσταινε» περαιτέρω τα χρονόμετρα, ενδεχομένως κατεβαίνοντας το 6.30!

Να θυμίσουμε πως το «Ένα» διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, κεραμικά φρένα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και 1.063 ίππους, που πηγάζουν από τον 1.600άρη V6 twinturbo και τους 4 ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας στο One να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,9 δλ. και στα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ., με την τελική στα 352 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store