Ρεκόρ όλων των εποχών από τη Mercedes! (+video)

Το Nurburgring εξελίσσεται σε παιδική χαρά της Mercedes, καθώς το προ ημερών ρεκόρ της GT63 S αποδείχθηκε απλό ζέσταμα. Σήμερα, ο θρόνος του ταχύτερου εργοστασιακού αυτοκινήτου παραγωγής όλων των εποχών έχει νέο κάτοχο, στη μορφή της AMG GT Black Series!

Διαβάστε επίσης: H ασύλληπτη τιμή της Mercedes-AMG GT Black Series

Η κορωνίδα του «Αστεριού» κατέβασε τον χρόνο της Lamborghini Aventador SVJ σχεδόν 1,5 δλ.(6.44.97), γράφοντας με χρυσά γράμματα το «Black Series» στην Ιστορία της αυτοκίνησης. O Maro Engel έχει γνώση από AMG GT, όντας οδηγός της Mercedes στα πρωταθλήματα αντοχής. Η Black Series είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική GT3, καθιστώντας το αριστερό μπάκετ εξαιρετικά γνώριμο περιβάλλον για τον Γερμανό. Ο οποίος γύρισε το Nordschleiffe σε 6.43.616, θέτοντας νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής εργοστασιακών προδιαγραφών.

Τονίζουμε το «εργοστασιακό», καθότι ο απόλυτος χρόνος για πολιτικό αυτοκίνητο εξακολουθεί να ανήκει στην Porsche 911 GT2 RS MR (6.40.300), που είναι ωστόσο βελτιωμένη και στα όρια της νομιμότητας. Η Black Series που έκανε το ρεκόρ αντίθετα, ήταν εντελώς εργοστασιακή. Οι μόνες παρεμβάσεις αφορούσαν το σετάρισμα των αεροδυναμικών βοηθημάτων και της ανάρτησης, επιλογές που ούτως ή άλλως έχουν οι κάτοχοι της συγκλονιστικής Mercedes-AMG.

Λεπτομερώς, το splitter ρυθμίστηκε στη θέση «Race» (τέρμα κάτω δηλαδή), η τεράστια αεροτομή είχε τα στελέχη σε μέση ρύθμιση, η ανάρτηση χαμήλωσε κατά 5,08 χλστ. εμπρός και 2,54 χλστ. πίσω, με το κάμπερ των τροχών να βρίσκεται στις -3,8 μοίρες μπροστά και -3 μοίρες πίσω.  Τα ελαστικά, τέλος, ήταν τα στάνταρ Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO.

Δείτε ακόμα: Τέρας Brabus Rocket με 900 ίππους και 1.250 Nm!

Να θυμίσουμε πως πέρα από το στήσιμο και την αεροδυναμική, η Black Series «διακτινίζεται» χάρις στους 730 ίππους στις 6.700-6.900 σ.α.λ. και τα 800 Nm στις 2.000-6.000 σ.α.λ. του 4λιτρου twinturbo V8, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 3,2 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 325 χλμ./ώρα. Πέραν του ταχύτερου αυτοκινήτου στο Nurburgring, και μέχρι να λανσαριστεί επίσημα η Project ONE, η κορυφαία AMG-GT είναι η ισχυρότερη Mercedes της Ιστορίας!

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes-AMG Project ONE προκαλεί δέος (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store