Η Mercedes διέλυσε ρεκόρ της Porsche (+video)

Porsche και αψιμαχίες στο Nurburgring είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Το Τσουφενχάουζεν έχει ανταλλάξει ρεκόρ με τη Nissan (κόντρα 911 Turbo-GT-R), τη Lamborghini (Huracan Performante και Aventador SVJ εναντίον 918 Spyder και GT2 RS) και εσχάτως τη Mercedes. Η Panamera Turbo «έγραψε» 7.29.81 το καλοκαίρι, παίρνοντας -σύμφωνα με την Porsche- την πρώτη θέση στα executive μοντέλα.

H GT 63 S έδωσε βροντερή απάντηση, διαλύοντας το ρεκόρ της Porsche κατά σχεδόν 3 δλ., ενώ -αναλόγως του πώς μετράται- η διαφορά μπορεί να αγγίξει τα 7 δλ.! Το 2019, η εταιρία διαχείρισης της πίστας, Nürburgring 1927 GmbH & Co. KG, καθιέρωσε έναν τρόπο μέτρησης που αυξάνει την ολική διαδρομή κατά 232 μέτρα (20,83 χλμ. συνολικά). Με αυτό τον τρόπο, που είναι και ο συνήθης για τη θέσπιση ρεκόρ, ο δοκιμαστής της Mercedes, Demian Schaffert, σημείωσε 7.27.800.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε τη Mercedes που γέννησε το Pagani Zonda;

Υπάρχει κι ένα άλλο είδος μέτρησης, ωστόσο, όπου το χρονόμετρο ξεκινά και σταματά σε διαφορετικό σημείο, «κόβοντας» τον γύρο στα 20,6 χλμ. Εκεί, η GT 63 S «έγραψε» 7.23.009. Οι Γερμανοί έδωσαν τη δημοσιότητα και τους δυο χρόνους, ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση που οι συμπατριώτες τους επιχειρούσαν «ντρίμπλα», εμφανίζοντας τον εναλλακτικό χρόνο της Panamera.

Σύμφωνα με τη φίρμα της Στουτγκάρδης, το αυτοκίνητο ήταν εντελώς εργοστασιακό και εξοπλισμένο με το προαιρετικό αεροδυναμικό πακέτο, αλλά και τα -επίσης προαιρετικά- ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2. Η GT 63 S εκτός από ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση», μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,2 δλ. και να φτάσει μέχρι τα 315 χλμ./ώρα, όπου και περιορίζεται ηλεκτρονικά, χάρις στα 639 άλογα και 900 Nm του 4λιτρου V8 twinturbo. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC+ και του 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου 9G-TRONIC.

Δείτε ακόμα: Τέρας Brabus Rocket με 900 ίππους και 1.250 Nm!

Get it on Google Play Download on the App Store