5άστερα κινεζικά αυτοκίνητα στο Euro NCAP

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των νέων αξιολογήσεων ασφαλείας, όπου την παράσταση έκλεψαν περισσότερο δύο καινούργια κινεζικά μοντέλα. Προέρχονται από την Great Wall Motor Company και πρόκειται για το ORA Funky Cat και το WEY Coffee 01, τα οποία πέτυχαν την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων.

Το Model Y που κατασκευάστηκε στο Gigafactory του Βερολίνου της Tesla, έφτασε το εντυπωσιακό 97% στην προστασία ενηλίκων επιβατών και σχεδόν το 98% στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού Safety Assist, με πλήρεις βαθμούς για την υποστήριξη λωρίδας και το νέο σύστημα παρακολούθησης οδηγού που βασίζεται στην κάμερα καμπίνας. Στις δοκιμές πίστας του Euro NCAP, το σύστημα Vision μόνο αποδίδει εξαιρετικά καλά στην πρόληψη συγκρούσεων με άλλα αυτοκίνητα, ποδηλάτες και πεζούς.

Οι κορεατικές μάρκες τα πήγαν καλά σε αυτόν τον γύρο δοκιμών. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Genesis GV60 έλαβε βαθμολογία πέντε αστέρων, αν και έχει κάποια περιθώρια βελτίωσης στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου. Το νέο Kia Niro απέσπασε 4 αστέρια με τον στάνταρ εξοπλισμό, αλλά 5 αστέρια όταν εξοπλίζεται με το προαιρετικό πακέτο ασφαλείας. Επίσης, το νέο Hyundai i20 μοιράζεται τη βαθμολογία τεσσάρων αστέρων του 2021 με το Bayon στο οποίο βασίζεται.

 

Get it on Google Play Download on the App Store