Απόρθητο «φρούριο» το Volvo C40 Recharge

Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge επιβραβεύτηκε με αξιολόγηση πέντε αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP για το 2022, παίρνοντας θέση δίπλα στα άλλα μοντέλα της Volvo Cars, ως ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Η βαθμολογία των πέντε αστέρων συνεχίζει την παράδοση της Volvo Cars στις δοκιμές του Euro NCAP, καθώς όλα τα μοντέλα Volvo που έχουν δοκιμαστεί και διατίθενται σήμερα προς πώληση έχουν αποσπάσει πέντε αστέρια στις αντίστοιχες δοκιμές του Euro NCAP.

Το C40 Recharge έλαβε εξαιρετική βαθμολογία, ιδιαίτερα στην ασφάλεια των επιβατών και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, καθώς επωφελείται από ένα εκ των πλέον ολοκληρωμένων πακέτων ασφαλείας που προσφέρονται στην κατηγορία του. Το μοντέλο προστατεύει τους επιβάτες του από έναν μεγάλο αριθμό κινδύνων. Μεταξύ άλλων, βοηθά τους οδηγούς να ανιχνεύσουν και να αποφύγουν τις συγκρούσεις, να παραμείνουν στη λωρίδα τους και να μειώσουν τις συνέπειες μίας τυχαίας εκτροπής από τον δρόμο.

«Στοχεύουμε πάντοτε να είμαστε ηγέτες στην ασφάλεια», δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm), επικεφαλής του Volvo Cars Safety Centre. «Αυτό σημαίνει ότι είμαστε προσηλωμένοι σε αυστηρά πρότυπα ασφαλείας για όλα μας τα αυτοκίνητα. Με την πάροδο του χρόνου έχουμε βοηθήσει στην καθιέρωση πολλών από αυτά τα πρότυπα. Ανεξάρτητα από το ποιο Volvo επιλέγετε, εσείς και οι αγαπημένοι σας θα μετακινείστε με ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στην αγορά.»

Το C40 Recharge λανσαρίστηκε το 2021 και αποτελεί το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo Cars, αλλά και το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που σχεδιάστηκε ως αμιγώς ηλεκτρικό. Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars σχεδιάζει να λανσάρει μία εντελώς νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ηλεκτροκίνηση.

Η Volvo Cars ήταν ο πρώτος καθιερωμένος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε για την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. Ήδη έως το 2025, η εταιρεία έχει ως στόχο τα μισά αυτοκίνητα που πουλά σε όλο τον κόσμο να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Η επόμενη γενιά των μοντέλων Volvo στοχεύει επίσης να θέσει νέα πρότυπα στην ασφάλεια, αντανακλώντας τη φιλοδοξία της Volvo Cars να ηγείται πάντοτε στο πεδίο της ασφάλειας.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από τις δοκιμές του Euro NCAP:

Get it on Google Play Download on the App Store