Κορυφαίο το 2022 σε ασφάλεια το Hyundai Ioniq 6

Το Euro NCAP ανακοίνωσε τα αυτοκίνητα που πέτυχαν τις υψηλότερες συνολικές βαθμολογίες για το 2022, συνυπολογίζοντας τα αποτελέσματά τους στην προστασία ενήλικων επιβατών, παιδιών, πεζών και τα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας. Για πρώτη φορά η λίστα περιλαμβάνει δύο μοντέλα από την Tesla και δύο νεοφερμένα κινέζικα αυτοκίνητα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Συνολικά 64 νέα αυτοκίνητα πέρασαν τις σκληρές δοκιμασίες παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας του Euro NCAP το 2022. Μεταξύ αυτών, οι νικητές είναι οι ακόλουθοι:

  • Hyundai Ioniq 6 στην κατηγορία Μεγάλο Οικογενειακό Αυτοκίνητο
  • Ora Funky Cat στην κατηγορία Μικρό Οικογενειακό Αυτοκίνητο
  • Tesla Model S στην κατηγορία Executive αυτοκίνητο
  • Tesla Model Y στην κατηγορία Μικρό Off Roader
  • Wey Coffee 01 στην κατηγορία Μεγάλο Off Roader

Το Hyundai Ioniq 6 πέτυχε εξαιρετικά υψηλά αποτελέσματα στην Προστασία Ενηλίκων Επιβατών με κορυφαίο ποσοστό 97%. Εντύπωση προκάλεσαν τα κινεζικά αυτοκίνητα, δείχνοντας πλέον ότι μπορούν να ανταγωνιστούν σε θέματα ασφαλείας καθιερωμένες ευρωπαϊκές -και μη- μάρκες, όταν παλαιότερα ήταν πλήρως απογοητευτικά. Το Ora Funky Cat είναι εξαιρετικά καλά εξοπλισμένο και, όντας στην κορυφή της κατηγορίας του, ξεπέρασε πολλές γνωστές μάρκες. Το δεύτερο αυτοκίνητο κινεζικής μάρκας στη λίστα με τα καλύτερα στην κατηγορία μας είναι το WEY Coffee 01, και πάλι άρτια εξοπλισμένο και με καλές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες.

Τα Tesla Model S και Model Y προσφέρουν υψηλές επιδόσεις στην Προστασία Ενηλίκων Επιβατών, ενώ αμφότερα πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία 98% στο Safety Assist από όλα τα οχήματα αυτής της λίστας.

Συνολικά το 2022 ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά για το Euro NCAP. Παρά τα πιο αυστηρά στάνταρ των δοκιμών, δεν υπήρξαν δυσάρεστες εκπλήξεις με λίγα αστέρια, παρά μόνο κάποια ελάχιστα 4άστερα.

Get it on Google Play Download on the App Store