Σάρωσε σε ασφάλεια το Hyundai Ioniq 5 (+video)

Με απόλυτη επιτυχία πέρασε το νέο Hyundai Ioniq 5 τις σκληρές δοκιμές ασφαλείας του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους (IIHS), λαμβάνοντας την κορυφαία διάκριση Top Safety Pick Plus (TSP+).

Για να πιάσει αυτή την αξιολόγηση ένα καινούργιο μοντέλο, θα πρέπει να σημειώσει τις μέγιστες βαθμολογίες σε 6 crash tests, όπως είναι -μεταξύ άλλων- και στην πιο επώδυνη για τα αυτοκίνητα σύγκρουση μικρής κάλυψης μετωπικής επιφάνειας. Σε αυτή αρκετά έχουν «σκοντάψει», αφού η δομή του πλαισίου θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ανθεκτική και αποτελεσματική για την προστασία του οδηγού, συμπεριλαμβανομένων και των επιμέρους συστημάτων. Επιπλέον, θα πρέπει διαθέτει σύστημα αυτόνομης πέδησης που να αποτρέπει τις συγκρούσεις με άλλο όχημα, αλλά και με πεζό. Σημαντική βαρύτητα δίνεται και στην απόδοση των προβολέων, από τη βασική κιόλας έκδοση.

Το Hyundai Ioniq 5 πληροί όλες αυτές της απαιτήσεις και για αυτό αξιολογήθηκε με το TSP+. Να υπενθυμίσουμε ότι και στις δοκιμές ασφαλείας και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που διενεργεί ο Euro NCAP, το μεσαίο Crossover πήρε τα πολυπόθητα 5 αστέρια. Οπότε τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας που παρέχει είναι πιστοποιημένα, τόσο από Ευρωπαϊκό οργανισμό, όσο και από Αμερικανικό.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από το crash test του IIHS:

Get it on Google Play Download on the App Store