Μεγαλύτερη μπαταρία και κάμερες για το Hyundai Ioniq 5

Η Hyundai δεν επαναπαύεται στις δάφνες του πολυβραβευμένου Ioniq 5 και το αναβαθμίζει σε καίριους τομείς, όπως αυτούς της μπαταρίας, της αυτονομίας και της τεχνολογίας.

Για το 2022 οι Κορεάτες φέρνουν στην Ευρώπη τη μεγαλύτερη συστοιχία των 77,4 kWh, που είναι ήδη διαθέσιμη σε άλλες αγορές (όπως των Η.Π.Α.). Η νέα προσθήκη στις επιλογές μπαταρίας τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας, αντικαθιστώντας αυτή των 72,6 kWh. Στη βάση εξακολουθεί να βρίσκεται το σύνολο των 58,2 KWh, που συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα των 170 ίππων. Η μεγάλη μπαταρία συνδυάζεται είτε με το ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ των 218 ίππων, είτε με τους δυο ηλεκτροκινητήρες της κορυφαίας έκδοσης των 306 ίππων.

H μεγαλύτερη συστοιχία προσφέρει μέγιστη αυτονομία 507 χλμ., διαθέτοντας παράλληλα τεχνολογία ψύξης και προθέρμανσης. Αμφότερες οι λειτουργίες βοηθούν στην προσαρμογή της μπαταρίας στις και την προφύλαξή της από τις μεταβολές της εξωτερικής θερμοκρασίας, βελτιστοποιώντας τους χρόνους φόρτισης και τα χαρακτηριστικά απόδοσης. Ταυτόχρονα, μόλις μπει στο σύστημα πλοήγησης ως προορισμός σημείο φόρτισης, η συστοιχία αρχίζει να προθερμαίνεται και να έρχεται στην κατάλληλη κατάσταση, ώστε να είναι έτοιμη μόλις μπει στην πρίζα και να μειωθεί ο χρόνος παραμονής εκεί.

Οι τεχνολογικές προσθήκες επεκτείνονται στα gadgets και συγκεκριμένα, το συσχετισμό καθρεπτών-καμερών. Για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της Hyundai διατίθεται μοντέλο της με κάμερες, αντί πλαϊνών καθρεπτών. Επιλογή που συγκαταλέγεται στον προαιρετικό εξοπλισμό του Ioniq 5, όπως και ο κεντρικός καθρέπτης με κάμερα. Σε αυτόν, προβάλλεται στο χώρο του καθρέπτη εικόνα από το πίσω μέρος μέσω κάμερας, που βρίσκεται τοποθετημένη στην αεροτομή. Η νέα έκδοση Namsan Edition αναλαμβάνει χρέη κορωνίδας στην γκάμα του κορεατικού EV, διαθέτοντας στάνταρ τις κάμερες, τη μπαταρία των 77,4 kWh, την τεχνολογία θέρμανσης/ψύξης αυτής και πανοραμική ηλιοροφή.

Get it on Google Play Download on the App Store