Skoda E-Scooter ηλεκτρικό πατίνι (+video)

Η πρόταση της Skoda στα ηλεκτρικά σκούτερ διαφοροποιείται και ως προς το σχεδιασμό και ως προς τον τρόπο χρήσης με αυτό το «περίεργο» πατίνι. Η ιδιαιτερότητα αφορά στο «χιαστί» σκελετό αλλά και στο γεγονός ότι διαθέτει σέλα! Ουσιαστικά δηλαδή παρέχει την άνεση ενός  e-bike στις διαστάσεις ενός ηλεκτρικού πατινιού.

H σχεδίαση του σκελετού προσδίδει μεγάλη σταθερότητα κατά την οδήγηση αλλά και ευκολία κατά το δίπλωμα, με τη χρήση ενός λεβιέ κάτω από τη σέλα. Καλύπτει άνετα αποστάσεις έως και 30 χιλιομέτρων μεταφέροντας άτομα βάρους έως 120 κιλά. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται βάση νόμου στα 20 χλμ./ώρα. Η διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας από άδεια, διαρκεί το πολύ 4 ώρες. Οι ενδείξεις για το οδόμετρο, την ταχύτητα, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος καθώς και την κατάσταση της μπαταρίας εμφανίζονται στο κεντρικό ψηφιακό καντράν.

Η αυξομείωση της ταχύτητας γίνεται μέσω ενός περιστροφικού γκαζιού, όπως ακριβώς στις μοτοσυκλέτες. Η κόρνα είναι ηλεκτρική και όχι μηχανική (κλασικό κουδουνάκι) για μεγαλύτερη ασφάλεια με το αντίστοιχο μπουτόν να βρίσκεται αριστερά στο τιμόνι, μαζί με τον καθρέφτη και το διακόπτη για τα φώτα. Η «εκκίνηση» γίνεται μέσω κλειδιού τύπου μίζας, ενώ κλειδώνει και ξεκλειδώνει με τηλεκοντρόλ. Το σύστημα φρένων αποτελείται από δισκόφρενα στον εμπρός και στον πίσω τροχό, όπου βρίσκεται και ο ηλεκτροκινητήρας. Υπάρχουν τέσσερα χρώματα για να διαλέξετε: μαύρο, μπλε, πράσινο και λευκό.

Get it on Google Play Download on the App Store