Έως 507 άλογα για τη νέα Ford Mustang

Η νέα Mustang παρουσιάστηκε επίσημα στα μέσα Σεπτέμβρη, όμως η Ford φύλαγε τα στοιχεία ιπποδυνάμεων για τα Χριστούγεννα. Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν την ισχύ όλων των εκδόσεων της S650, η οποία ξεκινά από τους 319 ίππους και φτάνει έως τους 507!

Η βασική έκδοση παίρνει κίνηση από τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο EcoBoost των 2.3 λίτρων, που αποδίδει πια 319 ίππους και 474 Nm ροπής. Η αύξηση των 5 ίππων μπορεί να μην είναι μεγάλη, αλλά είναι υπεραρκετή για να χρίσει τη νέα Mustang EcoBoost ως την ισχυρότερη βασική έκδοση στα 57 χρόνια του μοντέλου! Σε ένα ενδεικτικό δείγμα των σημείων που χαρακτηρίζουν τους καιρούς μας, το «Μπλε Οβάλ» ανακοινώνει νούμερα κατανάλωσης αντί επιδόσεων! Η Mustang 2.3λτ. δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θέλει για το 0-100 χλμ./ώρα, αλλά γνωρίζουμε πως η μέση τιμή κατανάλωσης βρίσκεται στα 9,0 λίτρα/100 χλμ. σε μεικτό κύκλο, στα 8,3 λίτρα/100 χλμ. σε υπεραστικό κύκλο και στα 10,7 λίτρα/100 χλμ. σε αστικό.

Η 5.0 V8 GT παίρνει πολύ περισσότερο τα πάνω της, καθώς σημειώνει αύξηση 30 ίππων και 7 Nm σε σχέση με την απερχόμενη. Ο Coyote κινητήρας παράγει πλέον 487 άλογα και 562 Nm, ενώ με την προσθήκη της προαιρετικής σπορ εξάτμισης (με ενεργά κλαπέτα) η ισχύς αυξάνεται στους 493 ίππους και τα 566 Nm. Σχεδόν 500 άλογα, δηλαδή, για Mustang που δεν είναι Shelby!

Το ορόσημο αυτό καταρρίπτεται από τη βροντερή Dark Horse, η οποία απολαμβάνει των περιποιήσεων της Ford Performance (σφυρήλατες μπιέλες, ενισχυμένος στρόφαλος, αυξημένη συμπίεση, επαναπρογραμματισμένη ECU και νέα εξάτμιση), στροφάρει μέχρι τις 7.500 σ.α.λ. και παρέχει στο δεξί πόδι του οδηγού 507 άλογα και 566 Nm! Μιλάμε για την ισχυρότερη Mustang χωρίς σήματα Shelby όλων των εποχών, αλλά και την πρώτη που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 500 ίππων!

Οι EcoBoost και GT διατίθενται με 6άρι χειροκίνητο ή 10άρι αυτόματο κιβώτιο, με τη μηχανική μετάδοση να είναι στάνταρ στη V8 και την αυτόματη στάνταρ στην τετρακύλινδρη. Η Dark Horse έχει ένα ειδικά εξελιγμένο 6άρι χειροκίνητο, συνοδεία αντίστοιχου ψυγείου, αλλά στο εγγύς μέλλον θα προστεθεί και το 10άρι αυτόματο.

Get it on Google Play Download on the App Store