Hyundai Ioniq 5 N με σκασίματα εξάτμισης! (+video)

Η πρεμιέρα του Hyundai Ioniq 5 N πλησιάζει, με τους Κορεάτες να πυκνώνουν τις teaser φώτο και τα ανάλογα video. Στο τελευταίο εξ αυτών βλέπουμε το ισχυρότερο Hyundai όλων των εποχών να «νυχτοπερπατά», αλλά κυρίως το ακούμε να μοιράζει σκασίματα!

Το Ioniq 5 N μπορεί να είναι ηλεκτρικό, αλλά μπορεί να μιμηθεί τους ήχους των i30 N και Kona N μέσω του συστήματος Virtual Shift Mode. Όταν ο οδηγός τραβήξει ταυτόχρονα τα paddles πίσω από το τιμόνι, το Ioniq 5 N αποκτά βενζινοκίνητη διάθεση και παράγει τεχνητά ήχους κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και αλλαγών σχέσεων. Εικονικό αποτέλεσμα μεν, πολύ πιο ενθουσιώδες και συμμετοχικό από το να ακούς το μονότονο ήχο των ηλεκτροκινητήρων. Το VSM μιμείται το ανεβοκατέβασμα των στροφών στις αλλαγές σχέσεων, το κόφτιασμα όταν δεν ανεβάζεις και τα σκασίματα της εξάτμισης σε κάθε αλλαγή, δημιουργώντας μια μοναδική για ηλεκτρικό αυτοκίνητο εμπειρία.

Οι πρωτιές για Hyundai N συνεχίζονται στο σύστημα μετάδοσης, καθώς το κορυφαίο Ioniq θα είναι το πρώτο τετρακίνητο N, αλλά και το πρώτο Hyundai γενικότερα με Drift Mode!  Το σύστημα N Drift Optimizer κατανέμει τη ροπή εμπρός-πίσω, αλλάζοντας παράλληλα τη σκληρότητα της ανάρτησης, την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης και την απόκριση του e-LSD (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης), προκειμένου να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις.

Κάτω από το παρουσιαστικό κρύβεται το πανίσχυρο σύνολο του Kia EV6 GT, που αποτελείται από δυο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 77,4 kWh. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 585 άλογα και 740 Nm, εξασφαλίζοντας για το κορυφαίο EV6 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και τελική 260 χλμ./ώρα! Κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε από το πρώτο ηλεκτρικό N, με ακόμα περισσότερη έφεση στα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αποτελεσματικότητα εντός πίστας. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ισχύ μεγαλύτερη, ακόμα και από εκείνη των i20 N Rally1 που κυριάρχησαν στο περσινό Ράλλυ Ακρόπολις!

Get it on Google Play Download on the App Store