Η Lancia ετοιμάζει τη νέα Stratos!

Η αναγέννηση της Lancia συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, αρχής γενομένης από την εκδήλωση «Emozione Pu+Ra». Το event που θα σηματοδοτήσει το comeback της θρυλικής φίρμας, με ένα φαντασμαγορικό πρωτότυπο που όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει τη σύγχρονη μετενσάρκωση της Stratos!

Οι Ιταλοί δεν το λένε ευθέως, όμως το teaser που δημοσίευσαν αυτό δείχνει ξεκάθαρα. Μια γωνία από το επερχόμενο concept car, που δεν θα μπορούσε να παραπέμπει πιο ευθέως στην αλήστου μνήμης υπερκατασκευή των 70’s, που πήρε τον τίτλο του WRC τρεις σερί χρονιές (1974, 1975, 1976). Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουμε, όμως είναι πρόδηλο τι πρέπει να περιμένουμε από τη Lancia στις 15 Απριλίου, όταν και θα αποκαλυφθεί πλήρως το πρωτότυπο. Ένα αυτοκίνητο που θα επηρεάσει σχεδιαστικά τους μελλοντικούς εκπροσώπους των Τορινέζων, με την αρχή να γίνεται το 2024.

Τότε θα παρουσιαστεί το ολοκαίνουργιο Ypsilon 4ης γενιάς, επιτρέποντας στη σημερινή 3η να βγει επιτέλους στη σύνταξη μετά από 14 συναπτά χρόνια εμπορικής πορείας. Το 2026 θα έχουμε την επιστροφή της Aurelia, αλλά σε crossover εκτέλεση, ενώ το 2028 θα κάνει τη μεγάλη της επιστροφή η Delta. Τα δυο τελευταία θα προσφέρονται αποκλειστικά σε ηλεκτρική μορφή, με το νέο Ypsilon να είναι το μοναδικό που θα διατίθεται και σε θερμική, ήπια υβριδική, εκδοχή. Η Lancia έχει ανακοινώσει πως θα αντλήσει έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν της για τη μελλοντική γκάμα, «βουτώντας» στις αναμνήσεις των Flaminia, Fulvia, Beta HPE, Gamma, Delta, 037 και φυσικά, της Stratos.

Get it on Google Play Download on the App Store