Η Mercedes αποκαλύπτει το νέο van T-Class

Η Mercedes ανακοίνωσε την παρουσίαση του νέου της οικογενειακού van T-Class, δίνοντας παράλληλα την πρώτη teaser εικόνα του.

Το T-Class έχει εξελιχτεί σε συνεργασία με την κοινοπραξία Renault-Nissan-Mitsubishi, τονίζοντας «το συνδυασμό λειτουργικότητας και πόθου». Αυτά ήταν τα λόγια του Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδίασης της Daimler, πίσω στο 2020. «Με τη μοναδική μας σχεδιαστική φιλοσοφία Sensual Purity δημιουργήσαμε έναν ελκυστικό οικογενειακό σύντροφο, στη μορφή του T-Class, που εμπνέει με την αισθητική και τις αναλογίες του». Το πρωτότυπο EQT, που εμφανίστηκε τον περασμένο Μάιο, θα δανείσει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία στο T-Class, το οποίο στην ουσία θα αποτελέσει την θερμική εκδοχή του (ή το EQT την ηλεκτρική του, όπως το δει κάποιος).

Η γκάμα κινητήρων θα είναι ευρεία, με έμφαση στα παραδοσιακά σύνολα βενζίνης και ντίζελ. Ενδέχεται μελλοντικά να προστεθεί υβριδική έκδοση, αλλά ο κορμός του T-Class θα αποτελείται κυρίως από μοτέρ που καταναλώνουν αμόλυβδη και πετρέλαιο. Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι κινητήρες της Renault και συγκεκριμένα ο 1.3 TCe βενζίνης, μαζί με τον 1.5 Blue dCi. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι Γερμανοί φυλάνε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τις 26 Απριλίου, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο van.

Get it on Google Play Download on the App Store