Και το όνομα αυτού Fiat Pulse!

Θυμάστε που πριν από μερικούς μήνες η Fiat αναζητούσε «νονό» για ένα νέο SUV που θα κατασκεύαζε για την αγορά της Νοτίου Αμερικής; Το όνομα βρέθηκε και ιδού το νέο Fiat Pulse!

Εμφανισιακά το Pulse ξεχωρίζει με το δυναμικό του σχεδιασμό, με το εμπρόσθιο τμήμα να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Εκεί υπάρχει η μεγάλη μάσκα, τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, ενώ ο μυώδης προφυλακτήρας με τις ασημί προστατευτικές ποδιές στο κατώτερο σημείο ενισχύουν το SUV παρουσιαστικό του. Να σημειώσουμε πως το νέο Fiat Pulse βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MLA, που μας είχε πρωτοσυστηθεί το 2017! Εξαιρετικά προσεγμένη είναι κι η καμπίνα του Pulse, με τη προσοχή μας να τραβάει το νέο τιμόνι και ειδικά με το κόκκινο κουμπί «Sport» στο δεξί μέρος. Από εκεί κι έπειτα, η πληροφόρηση του οδηγού συντελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, ενώ εντύπωση προκαλεί κι η οθόνη αφής των 10,1 ιντσών για τον έλεγχο του συστήματος infotainment Uconnect!

Την κίνηση του Fiat Pulse αναλαμβάνουν οι κινητήρες FireFly 1.0 και 1.3 λίτρων με τρεις και τέσσερις κυλίνδρους, αντίστοιχα. Ο 1.000άρης turbo αποδίδει 120 ίππους και 196 Nm ροπής, με τον 1.300άρη ατμοσφαιρικός να αποδίδει 109 άλογα και 139 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης για τον turbo κινητήρα εξασφαλίζεται από ένα 6τάχυτο CVT κιβώτιο ενώ ο πιο «αδύναμος» 1.300άρης διαθέτει ένα 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Η επίσημη πρεμιέρα του Fiat Pulse θα γίνει το Σεπτέμβριο. Μακάρι η Fiat να το ξανασκεφτεί και να το διαθέσει και στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου το Pulse θα είχε έντονο ενδιαφέρον!

Get it on Google Play Download on the App Store