Ήρθαν τα Jeep που δεν καίνε τίποτα!

Μια κλασική ερώτηση που κάνει κανείς για να μάθει πληροφορίες για ένα αυτοκίνητο είναι «πόσο καίει;». Αν αυτό έχει χαμηλή κατανάλωση, τότε η απάντηση είναι «δεν καίει τίποτα!». Κάτι αντίστοιχο ισχύει και τα για πρώτα Plug-in Hybrid της Jeep, τα οποία είναι διαθέσιμα και στην Ελληνική αγορά, ολοκληρώνοντας ιδανικά τη γκάμα των Jeep Renegade και Jeep Compass.

Δείτε ακόμα: Ποιο νέο τζιπ πωλείται σε τιμή «τσιπ»;

Παρά τον εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα τους, τα Plug-in Hybrid, Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στην απόδοση και στις εκτός δρόμου δυνατότητες, αξιοποιώντας στο μέγιστο την υψηλή ισχύ (από 190 έως 240 ίππους), την προηγμένη τετρακίνηση (4xe) και την κορυφαία τεχνολογία. Ο Turbo κινητήρας βενζίνης των 1.3 λίτρων συνδυάζεται με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4 kWh. Ο συνδυασμός των δύο συνόλων εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 7,5 δλ. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα μπορούν να φτάσουν τα 130 χλμ./ώρα.

Τα βασικά στοιχεία του συστήματος που είναι κοινό στα Renegade 4xe και Compass 4xe είναι:

  • Ο Turbo βενζινοκινητήρας των 1.3 λίτρων με απόδοση 130 ή 180 ίππους (ανάλογα με την έκδοση) και 270 Nm ροπής.
  • Δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον εμπρόσθιο άξονα που είναι συνδεδεμένος με τον βενζινοκινητήρα και λειτουργεί και ως γεννήτρια και ένας στον πίσω άξονα με ενσωματωμένο διαφορικό (e-axle) που αποδίδει 60 ίππους και 250 Nm ροπής και ο οποίος ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση.
  • Μια μπαταρία λιθίου 400 volt, χωρητικότητας 11,4 kWh που είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα.
  • Το νέο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων
  • Ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης που ελέγχει το σύστημα φόρτισης υψηλής τάσης

Δείτε ακόμα: Η Jeep γιορτάζει και «δωρίζει» το Renegade

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες και τις οδηγικές προτιμήσεις, ο οδηγός των Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα λειτουργίας (Hybrid, Electric και E-save), μέσω του σχετικού επιλογέα που βρίσκεται στην κονσόλα. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιείται ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Επίσης, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας αποτελεί βασικό στοιχείο της οικολογικής φύσης των Jeep 4xe, επιτρέποντας την εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας κατά τη φάση της επιβράδυνσης.

Οι θρυλικές εκτός δρόμου ικανότητες των οχημάτων της Jeep, εξασφαλίζονται από το σύστημα Jeep Active Drive Low που εφοδιάζει όλα τα Renegade 4xe και Compass 4xe. Η νέα Plug-in Hybrid τεχνολογία ενισχύει επιπλέον αυτή την ικανότητα με το συνδυασμό των δύο κινητήρων να προσφέρει ακόμα περισσότερη ροπή.

Η προηγμένη τεχνολογία στα νέα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe δεν εκφράζεται μόνο από το υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά και από τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας που συνοδεύει όλες τις εκδόσεις των δύο μοντέλων. Τα Plug-in Hybrid μοντέλα είναι διαθέσιμα στις εκδόσεις Limited, Trailhawk και S. Από την αρχική έκδοση Limited περιλαμβάνονται σύστημα αυτόνομης πέδησης και ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, οι συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, διζωνικός κλιματισμός, σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 8,4 ιντσών κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Ανεπανάληπτη τιμή για το Jeep Compass

Χάρη στην τεχνολογία Plug-in Hybrdid 4xe, για πρώτη φορά μοντέλα της Jeep επιτυγχάνουν εκπομπές ρύπων κάτω των 50 γρ./χλμ. και μεικτή κατανάλωση από 1,9 λτ./100 χλμ. Όλες οι εκδόσεις των Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο, στοιχείο που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Λιανικές Τιμές Προ Φόρων διατίθενται κάτω από τις 40.000 ευρώ, εξασφαλίζουν ότι οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων δεν θα καταβάλουν φόρο χρησιμοποιώντας τα νέα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης των νέων Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, διαμορφώνονται από τις 41.900 και 45.900 ευρώ αντίστοιχα, ενώ –όπως και όλα τα μοντέλα της Jeep- οι Plug-in Hybrid εκδόσεις καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση 160.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθεια. Η εγγύηση για τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι 8ετής με ισχύ έως 160.000 χλμ.

Δείτε ακόμα: Πωλείται ακόμα Alfa Romeo σε χαμηλή τιμή;

Get it on Google Play Download on the App Store