Ήρθε στην Ελλάδα το ανανεωμένο Mazda CX-30

Μόλις έφτασαν στην Ελλάδα οι ανανεωμένες εκδόσεις του Mazda CX-30. Το πολυβραβευμένο SUV  περιλαμβάνει βελτιώσεις σε τομείς όπως η ποιότητα του ήχου στον κινητήρα, νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου, προσθήκες στην χρωματική παλέτα, καθώς και μία νέα ειδική έκδοση.

Εξωτερικά, τη μεγαλύτερη διαφορά κάνει το νέο χρώμα Platinum Quartz. Στο εσωτερικό η εικόνα παραμένει ως είχε, αλλά πλέον συναντάμε περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας που εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευκολία χρήσης. Τα νέα ψηφιακά χαρακτηριστικά ευκολίας περιλαμβάνουν εξ αποστάσεως κλείδωμα των θυρών, αποστολή της διαδρομής στο αυτοκίνητο (send route to car), εύρεση θέσης του αυτοκινήτου (vehicle finder) και κατάσταση αυτοκινήτου (vehicle status), τα οποία ο κάτοχος του αυτοκινήτου ελέγχει/χρησιμοποιεί από το smartphone του, μέσω της εφαρμογής MyMazda,. Επιπλέον περιλαμβάνονται συστήματα που χαρίζουν γαλήνη και ήσυχο κεφάλι στον ιδιοκτήτη του CX-30,  όπως οι εξ αποστάσεως προειδοποιήσεις ασφαλείας (remote security alert), η ενημέρωση για την καλή κατάσταση του αυτοκινήτου (vehicle health report), οι επιλογές κλήσης οδικής βοήθειας και το eCall.

Στα μηχανικά μέρη οι Ιάπωνες αναφέρουν αναβαθμισμένη άνεση της ανάρτησης και καλύτερο ήχο από τον κορυφαίο κινητήρα της γκάμας: τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό e-Skyactiv X των 186 ίππων. Κατά τα λοιπά, η προσφορά μοτέρ παραμένει ως είχε. Στη βάση συναντάμε τον 2λιτρο Skyactiv-G των 122 ίππων, ενδιάμεσα την εκδοχή του με τους 150 ίππους και στην κορυφή, όπως είπαμε, τον 186άρη e-Skyactiv X. Το μικρότερο σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με κίνηση εμπρός, ενώ τα άλλα δυο προσφέρονται και με σύστημα τετρακίνησης. Όλοι οι Skyactiv, τέλος, συνεργάζονται με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ισάριθμων σχέσεων

Το αναβαθμισμένο CX-30 2022 συνοδεύεται και από μία ειδική έκδοση με την ονομασία Homura, που διαθέτει γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου, μαύρα καλύμματα στους πλευρικούς καθρέφτες, και εσωτερική επένδυση σε μαύρο ύφασμα με κόκκινες λεπτομέρειες.

Το ανανεωμένο CX-30 ξεκινά στη χώρα μας από τις 25.524 ευρώ, με το Skyactiv-G 150 να εκκινεί από τις 28.377 ευρώ και το e-Skyactiv X από τις 29.025 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store