Ήρθε το ηλεκτρικό Nissan Townstar Combi (+τιμή)

Η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη των παραγγελιών για το αμιγώς ηλεκτρικό Townstar Combi, που συνδυάζει την οικογενειακή ευρυχωρία με τη βιώσιμη κινητικότητα σε ένα υπερπλήρες πακέτο.

Το ολοκαίνουργιο Townstar EV Combi διαθέτει διαθέτει φρέσκο στυλ, που εκφράζεται κυρίως μέσα από τη γυαλιστερή μάσκα και τη γωνιώδη διαμόρφωση των πλαϊνών στον προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό συναντάμε τεχνολογία αιχμής και ψηφιακότητα, μαζί με το κλασικό φινίρισμα που  χαρακτηρίζει τα ηλεκτρικά Nissan. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών βοηθά τον οδηγό να εστιάσει στις απαραίτητες πληροφορίες και μειώνει την απόσπαση της προσοχής, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει ασύρματη φόρτιση για smartphone.  Προαιρετικά προσφέρονται διζωνικό σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενο παρμπρίζ, θερμαινόμενο τιμόνι, όπως και θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, καθώς και αεραγωγούς πίσω για βελτιστοποίηση της άνεσης στην καμπίνα, για όλους τους επιβάτες.

Στον τομέα των χώρων το ηλεκτρικό Townstar Combi διαθέτει δύο σειρές καθισμάτων, με τη δεύτερη να είναι συρόμενη (και διαιρούμενη 60/40) και να μεταβάλλει το χώρο αποσκευών κατά βούληση. Ένας χώρος, ο οποίος με τη σειρά του ξεκινά από τα 850 και μπορεί να φτάσει έως τα 2.500 λίτρα! Ιδιαίτερα χρήσιμα είναι τα τρία ξεχωριστά σημεία Isofix για παιδικά καθίσματα, αλλά και τα 49 λίτρα συνολικών θηκών για μικροαντικείμενα. Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα χρήσης έξυπνων ραγών οροφής, με ενσωματωμένες εγκάρσιες ράβδους, που μπορούν να διπλωθούν και να αποθηκευτούν σε ειδικό χώρο όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Εξοπλισμένο για να είναι συμβατό με την εφαρμογή NissanConnect Services, το Townstar EV Combi διαθέτει μια σειρά λειτουργιών που προσφέρουν δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης στον κάτοχό του. Σε αυτές περιλαμβάνονται η λειτουργία Remote Climate Control, δίνοντας στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να προθερμάνουν ή να ψύξουν το αυτοκίνητό τους για άμεση άνεση τη στιγμή που θα επιβιβαστούν. Την ίδια ώρα διαθέτει πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας μέσω της τεχνολογίας ProPILOT Assist, ενώ υπάρχει μέχρι περιμετρικός έλεγχος του αμαξώματος (Intelligent Around View Monitor).

Ένας ηλεκτροκινητήρας 122 ίππων τροφοδοτεί το MPV της Nissan, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία 45 kWh. Η συστοιχία αυτή μπορεί να δεχθεί φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (11kW και 22kW) και χρειάζεται 90 λεπτά για να φορτιστεί από το 15 έως το 80%, ενώ με τη χρήση ταχυφορτιστή 80 kW απαιτούνται μόλις 37 λεπτά για την ίδια διαδικασία. Η μπαταρία δέχεται επίσης ταχεία φόρτιση DC (80kW), η οποία χρειάζεται μόλις 37 λεπτά για να φορτίσει την ίδια ποσότητα και είναι η ιδανική μέθοδος για όσους χρειάζονται μια μπαταρία φορτισμένη σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Η έκδοση με τον φορτιστή των 22 kW διαθέτει επίσης αντλία θερμότητας, καθώς και σύστημα ψύξης μπαταρίας για βελτιστοποίηση της αντοχής της. Η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται σε 285 χλμ., ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ρυμούλκησης αγγίζει τον 1,5 τόνο.

Όπως και με την υπόλοιπη γκάμα LCVs της Nissan, το Townstar EV Combi συνοδεύεται από την κορυφαία εγγύηση 5 ετών ή 160.000 km, όπως και με 8 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία. Το νέο Townstar πατάει στην κοινή πλατφόρμα CMF-C της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και κατασκευάζεται στο Maubeuge της Γαλλίας. H τιμή του Townstar EV Combi στην Ελλάδα τώρα,  ξεκινά από τις 41.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», καθώς και του οφέλους της κρατικής απόσυρσης.

Get it on Google Play Download on the App Store