Ήρθε το νέο διαμάντι των plug-in hybrid SUV

Τα εξηλεκτρισμένα SUV συνεχώς αυξάνονται στην ελληνική αγορά με την προσθήκη νέων μοντέλων, απευθυνόμενα σε όσους αναζητούν δυναμικές επιδόσεις και αποδόσεις, με χαμηλή κατανάλωση, υψηλή πολυτέλεια και τεχνολογία.

Τώρα, το premium SUV με τη σχεδίαση που βρίθει μοτίβου διαμαντιών, το DS 7 Crossback επεκτείνει τη διαθέσιμη γκάμα E-Tense, με την έλευση του πιο δυναμικού και πολυτελούς E-Tense 225. Πρόκειται για τη 2η plug-in υβριδική έκδοση στη γκάμα του μοντέλου – μετά την κορυφαία E-Tense 4×4 300HP, που συνδυάζει το οικολογικό προφίλ με όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά, σε ένα οικονομικότερο «σύνολο», απευθυνόμενο σε ευρύτερο κοινό που αναζητά κομψότητα, πολυτέλεια, πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών και κορυφαία άνεση.

Η εν λόγω έκδοση διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 110 kW (150 PS), ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.6 λτ. 180 hp και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kW. Η συνδυαστική ισχύς των 225 hp, καταλήγει μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων (ΕΑΤ8) στους εμπρός τροχούς. Το DS 7 Crossback E-Tense 225, επιτυγχάνει αυτονομία της τάξεως των 55 χλμ. (μέτρηση WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών και εκπέμπει μόλις 31 γρ./χλμ. CO2 σε υβριδική χρήση, με μέση κατανάλωση καυσίμου 1,4 λτ./100 χλμ. Μέσω Wallbox 7,4 kW το SUV παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης της μπαταρίας σε 1 ώρα και 45 λεπτά καθότι διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή (On-Board Charger) ισχύος 7,4 kW. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν επηρεάζει τόσο τους χώρους στο εσωτερικό της καμπίνας, όσο και τον χώρο αποσκευών λόγω της έξυπνης ενσωμάτωσης των μπαταριών κάτω από το πάτωμα.

Το DS 7 Crossback E-Tense, παρέχεται με υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση εφ’ όρου ζωής, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται από απόσταση τις λειτουργίες του αυτοκινήτου τους. Πιο συγκεκριμένα με την υπηρεσία E-Tense Remote Control, η οποία προσφέρεται μέσω της εφαρμογής My DS, κάθε ιδιοκτήτης έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου του. Το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, η αυτονομία και ο χρόνος που χρειάζεται να φορτιστεί πλήρως, είναι μερικές από τις πληροφορίες που μπορεί να έχει ο κάτοχος του DS 7 Crossback E-Tense όπου κι αν βρίσκεται. Παράλληλα μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας κατά τη διάρκεια της φόρτισης, μια διαδικασία που ολοκληρώνεται παίρνοντας ενέργεια από την πηγή της φόρτισης και όχι από την μπαταρία, ώστε να μην επηρεάζεται η αυτονομία ή να προγραμματίσει τη φόρτιση στην οικία του, για να επωφεληθεί από τα χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ότι αφορά στις εκδόσεις εξοπλισμού, το Plug-in υβριδικό DS 7 Crossback E-Tense 225, διατίθεται σε 2 εκδόσεις: So Chic & Performance Line, που είναι εφάμιλλες των αντίστοιχων 4Χ4 εκδόσεων. Με τις τιμές διάθεσης από 46.300 ευρώ (So Chic) με το όφελος του προγράμματος Eco-Bonus και τα απόλυτα προσαρμοσμένα στις δικές σας εξατομικευμένες ανάγκες χρηματοδοτικά προγράμματα με χαμηλό επιτόκιο που προσφέρει αποκλειστικά η DS Automobiles στην Ελληνική αγορά, το νέο DS 7 Crossback E-Tense 225 τοποθετείται ανάμεσα στις πλέον κορυφαίες προτάσεις σε μια ιδιαίτερα ανερχόμενη κατηγορία, αυτή των premium C SUV που στο πρώτο τετράμηνο του 2021, σημείωσε αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 26,8%.

Get it on Google Play Download on the App Store