Oι τιμές της ηλεκτρικής Mercedes EQC στην Ελλάδα

H ελληνική αντιπροσωπεία της Mercedes ανακοίνωσε τις τιμές της EQC, του ηλεκτρικού SUV που αποσκοπεί στην ένταξη της φίρμας από την Στουτγκάρδη στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η EQC 400 4MATIC, λοιπόν, ξεκινά από τις 79.360 ευρώ και ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενεργό σύστημα ελέγχου απόστασης DISTRONIC, υποβοήθηση νεκρού σημείου, αυτόματο φρενάρισμα Active Brake Assist, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, κάμερα ελέγχου 360 μοιρών, σύστημα πολυμέσων MBUX με λειτουργίες Android Auto και Apple CarPlay, ενεργό cruise control, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και επένδυση piano black στην κεντρική κονσόλα.

Δείτε ακόμα: Τι μπορεί να κρύβει μια Mercedes S-Class των 490 ευρώ; (+video)

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα πακέτα AMG έναντι 2.802 ευρώ, Premium ( με γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή, Burmester surround ηχοσύστημα, κλιματιζόμενα και ορθοπεδικά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού και ambient φωτισμό) έναντι 3.075 ευρώ, Premium Plus (ό,τι και το Premium συν αυτόματο παρκάρισμα και head up display) για 5.758 ευρώ, Europe Night Edition (με το χαρακτηριστικό λευκό polar χρώμα και μαύρο δερμάτινο σαλόνι) αντί 8.533 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes-Benz X 250 d 4MATIC TheRock Edition

Το σύστημα κίνησης της Mercedes EQC αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh και βάρους 650 κιλών, που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος. Η συνδυαστική απόδοση των δύο ηλεκτρικών μοτέρ φτάνει τους 408 ίππους και τα 765 Nm ροπής, τα οποία προσφέρουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα (περιορισμένη βάσει νόμου), κατανάλωση 19,7-20,8 kWh/100 χλμ., μηδενικές εκπομπές CO2 και αυτονομία 445 χιλιομέτρων σε αστικό κύκλο. Σε πρίζα ταχείας φόρτισης μπορεί σε χρόνο 40 λεπτών να φορτιστεί η μπαταρία από το 10% στο 80%. Επιπλέον, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ πέντε προφίλ οδήγησης (Comfort, Eco, Max Range και Individual).

Get it on Google Play Download on the App Store