Οι τιμές του νέου Mazda CX-5 στην Ελλάδα

Το ανανεωμένο Mazda CX-5 είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, για την οποία ανακοινώθηκαν οι τιμές και οι εκδόσεις του. Το Mazda CX-5 του 2020 έχει δεχθεί βελτιώσεις στην εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση, στους κινητήρες, καθώς και στα χαρακτηριστικά της δυναμικής του συμπεριφοράς τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Δείτε ακόμα: Mazda3 SkyActiv-G122 VS Toyota Corolla Hybrid 122 PS

Στο Mazda CX-5 του 2020, οι διαστάσεις της οθόνης του συστήματος Mazda Connect στην κορυφή του ταμπλό έχουν αυξηθεί φτάνοντας τώρα τις 8 ίντσες. Επιπλέον, στην εμφάνιση της οθόνης του Mazda Connect έχει προστεθεί και μία νέα επιλογή που δίνει τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου της κατανάλωσης, και επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση της απενεργοποίησης των κυλίνδρων.

Δείτε ακόμα: Νέο 2λιτρο μοτέρ για το Mazda3

Το εσωτερικό περιβάλλον του CX-5 έχει αναβαθμιστεί χάρη στην υιοθέτηση του φωτισμού LED κορυφαίας ποιότητας στην κονσόλα οροφής, στην πλαφονιέρα της οροφής, καθώς και στην πλαφονιέρα του χώρου των αποσκευών, ο οποίος διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου.

Νέες ταπετσαρίες καθισμάτων από δέρμα υψηλής ποιότητας στις εκδόσεις Revolution Top & Takumi Plus. Η έκδοση Takumi προσφέρεται με ύφασμα σουέτ στο μεσαίο τους τμήμα και επένδυση από δερματίνη στα άκρα, αποδίδοντας έτσι όσο το δυνατόν πιο πιστά, την εμφάνιση και την αίσθηση του φυσικού δέρματος.

Δείτε ακόμα: Mazda6 για την Ελληνική Αστυνομία

Το CX-5 του 2020 προσφέρεται με μία γκάμα επιλογών κινητήρων Skyactiv βενζίνης και diesel, δυνατότητα επιλογής είτε του χειροκίνητου κιβωτίου Skyactiv-MT των 6 σχέσεων ή του αυτόματου των 6 σχέσεων Skyactiv-Drive της Mazda, καθώς και του έξυπνου συστήματος 4κίνησης τελευταίας γενιάς της Mazda, του i-Activ AWD.

Στην γκάμα αυτή, ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας Skyactiv-G των 165 PS διατίθεται με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο και με σύστημα κίνησης στους 2 ή στους 4 τροχούς. Το νέο μοντέλο του 2020, στις εκδόσεις με το συγκεκριμένο κινητήρα και χειροκίνητο κιβώτιο, διαθέτει και τη λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Δείτε ακόμα: «Θηρίο» το νέο Mazda BT-50 (+video)

Η γκάμα των κινητήρων του CX-5 συμπληρώνεται από έναν βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 λίτρων με απόδοση 194 PS με αυτόματο κιβώτιο και δυνατότητα επιλογής κίνησης εμπρός ή και στους 4 τροχούς, έναν κινητήρα diesel Skyactiv-D 2.2 λίτρων απόδοσης 150 PS με δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου και κίνηση στους εμπρός ή και τους πίσω τροχούς, και έναν diesel Skyactiv-D 2.2 λίτρων απόδοσης 184 PS με σύστημα τετρακίνησης και χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι εκτός δρόμου επιδόσεις του CX-5 του 2020 έχουν και αυτές αναβαθμιστεί χάρη στην προσθήκη του συστήματος Υποβοήθησης Εκτός δρόμου Πρόσφυσης (Off-road Traction Assist) που διατίθεται στα μοντέλα με σύστημα κίνησης και στους 4 τροχούς.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το τετρακίνητο και τούρμπο Mazda3 (+video)

Στο μοντέλο του 2020, διατίθεται μία εξελιγμένη έκδοση του συστήματος Smart City Brake Support (Advanced SCBS) η οποία ενσωματώνει για πρώτη φορά και τη λειτουργία εντοπισμού των πεζών κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

Get it on Google Play Download on the App Store