Αυτό είναι το τετρακίνητο και τούρμπο Mazda3 (+video)

Η Mazda έκανε το χατίρι σε όλους, ανακοινώνοντας πριν λίγες εβδομάδες την παρουσίαση μιας τετρακίνητης και τούρμπο έκδοσης του 3. Οι φήμες για διάδοχο του MPS αναθάρρησαν και οι απανταχού φίλοι της φίρμας από τη Χιροσίμα πήγαν «στα κάγκελα». Το προγραμματισμένο ντεμπούτο είναι για τις 8 Ιουλίου, ωστόσο η Mazda Μεξικό δεν ήθελε να μας αφήσει με την αγωνία.

Δείτε ακόμα: Mazda6 για την Ελληνική Αστυνομία

Αυτό είναι, λοιπόν, το πολυαναμενόμενο 3άρι AWD Turbo. Εμφανισιακά, δεν ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας οπότε προς το παρόν, συνεχιστή του MPS δεν έχουμε. Την κίνηση αναλαμβάνει ο 2.5αρης υπερτροφοδοτούμενος SKYACTIV-G που γνωρίζουμε από τα 6 και CX-5, όμως εδώ είναι ελαφρώς detuned. Από τα 250 άλογα, οι τέσσερις τροχοί του κορυφαίου 3 παραλαμβάνουν 230 ίππους. Η ροπή των 420 Nm πάντως, παραμένει αμετάβλητη. Όπως και ο τρόπος μεταφοράς τους στους δυο άξονες, που πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Διαβάστε επίσης: Σας έχει λείψει το Mazda3 MPS;

Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία, ζάντες 18 ιντσών και προβολείς LED. Εμφανισιακά και εξοπλιστικά δηλαδή, είναι σαν το SkyActiv-G122 2.0 Αuto που δοκιμάζαμε πριν λίγους μήνες. Στο Μεξικό ξεκινά από τα 489.900 πέσος και φτάνει μέχρι τα 529.900 (19.476-21.070 ευρώ). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και το Sedan, ενώ αναμένουμε αν θα παρουσιάζει διαφορές η αμερικανική έκδοση (λογικά, και βάσει άλλων μοντέλων σε Μεξικό και Η.Π.Α., θα είναι απαράλλαχτη).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=7hCKznkRJCo&feature=emb_title

Get it on Google Play Download on the App Store