«Τσιμπάει» σε επιδόσεις το SUV Abarth Pulse

Τον περασμένο Μάρτιο, η Fiat παρουσίασε την πιο σπορ έκδοση του μικρού SUV μοντέλου της Pulse, με τα σήματα και τις σπορ περιποιήσεις της Abarth. Όμως τότε δε έγινε καμία ανακοίνωση σχετικά με κινητήρα και επιδόσεις, αν και ανεπίσημα φημολογούνταν ότι θα «φόραγε» 1.300άρι turbo μοτέρ με 185 ίππους.

Κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε τώρα και κάτω από το ανάγλυφο εμπρός καπό του φιλοξενείται ο 1.3 λτ. Turbo Firefly με ισχύ 185 ίππων με αιθανόλη, ή 180 ίππων με βενζίνη. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 210 χλμ./ώρα.

Το Abarth Pulse προορίζεται για την αγορά της Βραζιλίας, όπου και θα λανσαριστεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Σε σχέση με το Fiat Pulse που βασίζεται, ο «σκορπιός» φέρει ορατές και μηχανικές βελτιώσεις. Εξωτερικά το μήκους 4,1 μ., πλάτους 1,76 μ., ύψους 1,54 μ. και με μεταξόνιο 2,53 μ. Abarth Pulse ξεχωρίζει αμέσως, χάρη στο σπορ «κοστούμι» του. Κύρια σχεδιαστικά του γνωρίσματα αποτελούν οι μυώδεις προφυλακτήρες, η μαύρη μάσκα, τα σκουρόχρωμα φώτα, τα κόκκινα ένθετα, τα αυτοκόλλητα «ABARTH» στις πόρτες και η μαύρη οροφή. Επιπλέον, ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα, η μεγάλη αεροτομή οροφής, οι δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης και οι μαύρες 17άρες ενισχύουν το δυναμισμό του.

Για πιο ευχάριστη οδική συμπεριφορά, το Abarth Pulse έχει χαμηλώσει και οι αναρτήσεις του είναι πιο σφιχτές. Περισσότερες πληροφορίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά ούτε και εικόνες από το εσωτερικό.

Get it on Google Play Download on the App Store