Ακόμα μια μικρή γεύση από το νέο Nissan Qashqai

H Nissan το επιβεβαίωσε: Στις 18 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει με κάθε επισημότητα τη νέα γενιά του επιτυχημένου Qashqai. Η παρουσίαση του νέου μικρομεσαίου SUV της ιαπωνικής μάρκας θα γίνει διαδικτυακά, μέσα από το YouTube κανάλι του ευρωπαϊκού παραρτήματος της εταιρείας.

Το νέο μοντέλο θα διακρίνεται με το μοντέρνο σχεδιασμό του και την σοφιστικέ τεχνολογία που θα ενσωματώνει. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, το νέο Qashqai θα κινείται από δύο μηχανικά σύνολα. Αρχικά με τον 1.3 λτ. κινητήρα βενζίνης με ήπια υβριδική τεχνολογία και σε δύο εκδόσεις ισχύος, 140 και 160 ίππων, με την τελευταία να προσφέρεται και με 4κίνηση. Το mild hybrid με σύστημα 12v ενσωματώνει μια ξεχωριστή εγκατάσταση μπαταρίας λιθίου τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο και τη γεννήτρια με ιμάντα για τη συλλογή ενέργειας από την πέδηση. H πιο δυνατή έκδοση θα είναι η πλήρως υβριδική ePower με ισχύ 190 ίππων. Πιο συγκεκριμένα, αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.5 λτ. ισχύος 157 ίππων, μια μπαταρία υψηλής απόδοσης, μια γεννήτρια, ένα μετατροπέα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 190 ίππων, αντίστοιχο με αυτό που τοποθετείται στα ηλεκτρικά Nissan. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 190 ίππους και τα 330 Nm ροπής, με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Σήμερα η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα μια teaser φωτογραφία που απεικονίζει μέρος από το εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα αποκαλύπτεται το φωτιστικό σώμα, με τη λεπτή λωρίδα LED για τα φώτα ημέρας. Ο συνολικός σχεδιασμός είναι αρκετά πιο αιχμηρός θυμίζοντας έτσι το νέο Nissan Juke 2ης γενιάς. Να θυμίσουμε πως νέο θα είναι και το εσωτερικό του μικρομεσαίου SUV με κυρίαρχα χαρακτηριστικά το νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 9 ιντσών, αλλά και με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Υπομονή μερικές μέρες για να δούμε με κάθε επισημότητα το ιαπωνικό μικρομεσαίο SUV!

Get it on Google Play Download on the App Store