To νέο μικρομεσαίο SUV της Alfa Romeo είναι εδώ!

Η φημολογία σχετικά με το πολυαναμενόμενο μικρομεσαίο SUV της Alfa Romeo έλαβε τέλος με την παρουσίαση της Tonale, του μοντέλου που φιλοδοξεί να βάλει τους Ιταλούς για τα καλά στο παιχνίδι της πιο αναπτυσσόμενης κατηγορίας παγκοσμίως.

Προς το παρόν είναι σε μορφή πρωτοτύπου, όπως αυτή εμφανίστηκε στην Έκθεση της Γενεύης, όμως είναι δεδομένο πως η Tonale θα αποτελέσει το όχημα της μιλανέζικης φίρμας που θα την οδηγήσει στην πολυπόθητη αύξηση των πωλήσεων. Λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί, όμως η παράλληλη παρουσίαση του υβριδικού Renegade και η παρόμοια φιλοσοφία της Tonale μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα πως η νέα Alfa Romeo θα βασίζεται στο πάτωμα του μικρότερου Jeep. Το υβριδικό του σύνολο αποτελείται από τον επίσης νέο βενζινοκινητήρα Firefly των 1.3 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την απόδοση να κυμαίνεται από τα 190 μέχρι τα 240 άλογα. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε και για την Tonale, δίχως να αποκλείεται ακόμα μεγαλύτερη ισχύς σε ενδεχόμενη έκδοση Quadrifoglio Verde.

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta με «καθαρότερους» κινητήρες

H εμφάνιση χαρακτηρίζεται από τον ρετρό μοντερνισμό, με την διαμόρφωση του εμπρός μέρους να θυμίζει αυτή της SZ του 1989 και οι ζάντες την 33 Stradale της δεκατίας του 60. Στο προφίλ οι Ιταλοί αναφέρουν ότι μπορεί κάποιος να διακρίνει στοιχεία από τις Disco Volante του 1952 και Duetto Spider του 1966, ενώ στο πίσω μέρος του πρωτότυπου συναντάμε υπάρχει ένα κυρτό κρύσταλλο, μια διακριτική αεροτομή, και λεπτά φωτιστικά σώματα τα οποία δένουν με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Στο εσωτερικό, ως γνήσιο αυτοκίνητο της ψηφιακής εποχής, κυριαρχούν οι οθόνες: μία 12,3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και άλλη μία 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Διαβάστε επίσης: Οι καυτές Alfa Romeo Racing Giulia/Stelvio & Stelvio Ti

Η Tonale αναμένεται να είναι το πρώτο εκ των 6 plug-in υβριδικών που σκοπεύει να παρουσιάσει η Alfa Romeo μέχρι το 2022, με πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασης τα μέσα του 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store