Ανανέωση και σύστημα KERS για το Volvo XC90

Ελαφριά ανανέωση για τη ναυαρχίδα της Σουηδικής εταιρείας, με μικρές αλλαγές στην εμφάνιση, αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων, αλλά το σημαντικότερο είναι η προσθήκη του συστήματος ανάκτησης ενέργειας για μείωση της κατανάλωσης. Ή αλλιώς το γνωστό μας KERS.

Η ενσωμάτωση του συστήματος KERS είναι το μεγάλο νέο για το ανανεωμένο XC90, το οποίο θα συνοδεύει όλη τη διαθέσιμη γκάμα κινητήρων του θηριώδους SUV, με τους τεχνικούς να αναφέρουν ότι χάρη στην εκμετάλλευση της ενέργειας, η κατανάλωση μειώνεται ακόμη και πάνω από 15%.

Δείτε ακόμη: Έρχεται ως crossover το νέο Volvo V40

Σχεδιαστικά τώρα, οι διαφορές δεν είναι έντονες συγκριτικά με το προ-facelift μοντέλο. Νέα είναι η εμπρός γρίλια, οι ζάντες φέρουν νέα σχεδίαση, όπως και τα φωτιστικά σώματα, ενώ έχει διευρυνθεί η χρωματική παλέτα του. Αλλαγές φέρει και η καμπίνα επιβατών, όπου η Volvo έχει προσθέσει νέες επενδύσεις και προσφέρει περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, με νέα εξαθέσια διαρρύθμιση, αλλά και τετραθέσια της έκδοσης Excellence, ενώ στάνταρ είναι η επταθέσια.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Volvo XC40 T3 1.5 λτ. 156 PS

Όπως ανακοίνωσε η Volvo, τα μηχανικά σύνολα T8 και Τ6 Τwin-Engine plug-in υβριδικά μηχανικά σύνολα αναβαθμίζονται και ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμα σε κάθε μοντέλο της σουηδικής μάρκας. Αμφότεροι οι κινητήρες αυτοί θα φέρουν νέα μπαταρία, αλλά και το σύστημα KERS που αναφέραμε παραπάνω.

Άλλωστε η Volvo, ανακοίνωσε πως τους προσεχείς μήνες θα λανσάρει τις ήπιες υβριδικές εκδόσεις σε βενζίνη, αλλά και diesel, όπου θα φέρουν τη σήμανση «Β». Οι κινητήρες βενζίνης Β5 και Β6, αλλά και diesel Β5 θα αντικαταστήσουν σταδιακά τους υπάρχοντες κινητήρες T5, T6 και D5. Τα συστήματα ασφαλείας περνούν στην τελευταία τους γενιά, όπως στην περίπτωση των City Safety και Blind Spot με ενεργητικές διορθώσεις στο τιμόνι. Ανάμεσα στα νέα συστήματα είναι το Oncoming Lane Mitigation που είχε λανσαριστεί στο XC60.

Get it on Google Play Download on the App Store