Νέο και τελευταίο Audi TTS Memorial για λάτρεις JDM

Η παραγωγή του TT ολοκληρώνεται φέτος, αλλά η Audi έχει σκοπό να το αποχαιρετήσει όπως του αρμόζει: με μια παγκόσμια «τουρνέ» επετειακών εκδόσεων. Πιο πρόσφατος σταθμός η Ιαπωνία, που υποδέχεται το TTS Memorial Edition.

Η ειδική και σημαδιακή εκδοχή του γερμανικού κουπέ βασίζεται στο TTS, αλλά ξεχωρίζει οπτικά χάρις στο συνδυασμό του Glacier White Metallic χρώματος (διαθέσιμα επίσης τα Mythos Black και Kronos Gray, αμφότερα μεταλλικά) με τους χρυσαφί τροχούς, αλλά και τα αυτοκόλλητα με τους «τέσσερις κύκλους» χαμηλά, επίσης σε χρυσαφί (μπρονζέ για την ακρίβεια) απόχρωση. Η Singleframe μάσκα ντύνεται σε μαύρο ματ, ενώ οι 20άρες ζάντες της Audi Sport χαρακτηρίζονται από την περίτεχνη μίξη των ακτινών σε μοτίβο διαμαντιού.

Το ίδιο μοτίβο συναντάμε στο σχήμα των επενδύσεων στα καθίσματα, τα οποία φοράνε δέρμα Nappa και μπρονζέ ραφές. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει ένα νέο sport mode, που φιλοξενεί ένα ευμέγεθες στροφόμετρο στο κέντρο του καντράν, ενώ το premium ηχοσύστημα της Bang and Olufsen διαθέτει 12 ηχεία και προσφέρει, σύμφωνα με την Audi, μια από τις καλύτερες ηχητικές εμπειρίες σε αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο TFSI, αλλά σε βελτιωμένη μορφή για το Memorial Edition. Αντί των 306 ίππων και 400 Nm του απλού TTS, το Memorial ανεβαίνει στα 315 άλογα και 421 Nm. To 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic και η τετρακίνηση Quattro αναλαμβάνουν τη διαχείριση της δύναμης, μαζί με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Magnetic Ride. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως πιθανόν να είναι καλύτερες από τα 4,5 δλ. του απλού για το 0-100 χλμ./ώρα (σταθερή η ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική των 250 χλμ./ώρα).

Ούτε τιμή ανακοινώνεται για το TTS Memorial Edition, του οποίου η παραγωγή θα περιοριστεί στα 100 κομμάτια και αποκλειστικά, όπως είπαμε, για την αγορά της Ιαπωνίας.

Get it on Google Play Download on the App Store