Χώροι και δυναμισμός στο νέο Opel Astra Sports Tourer

Μετά την επίσημη πρεμιέρα της νέας γενιάς του Opel Astra, η εταιρεία αποκαλύπτει και το ολοκαίνουργιο station wagon, το οποίο βασίζεται φυσικά σε αυτό. Έτσι, το «Sports Tourer»συνεχίζει χωρίς καμία διακοπή, την παράδοση που ξεκίνησε στην κατηγορία πριν από περίπου 60 χρόνια, το Kadett Caravan.

Με την πρώτη ματιά γίνεται κατευθείαν αντιληπτή η ομοιότητα του μπροστινού μέρους με το «αδελφό» μοντέλο, μια και η μάσκα (τύπου Vizor), αλλά και τα φωτιστικά σώματα είναι παρόμοια. Το μαύρο χρώμα κυριαρχεί, ενώ διακρίνονται και τα LED, τα οποία προσδίδουν σαφώς σύγχρονη όψη στο όχημα. Περνώντας στο πλάι, αντιλαμβάνεσαι τη διαφορετική σιλουέτα του station wagon, που σε καμιά περίπτωση δεν μοιάζει παρωχημένη. Απεναντίας, οι γραμμές είναι μοντέρνες, σπορτίφ και πολύ φρέσκιες. Το μήκος του στιλάτου αμαξώματος είναι 4.642 χλστ., το πλάτος 1.860 χλστ. και το ύψος 1.480 χλστ. Παρά το αυξημένο μεταξόνιο των 2.732 χλστ., σε σχέση με το hatchback (+57 χλστ.), αλλά και με το προηγούμενο μοντέλο (+70 χλστ.), το μήκος είναι 60 χλστ. μικρότερο, λόγω του κοντύτερου πρόβολου.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Astra Sports Tourer, είναι αναμφισβήτητα οι χώροι και ειδικότερα εκείνος του πορτ-μπαγκάζ. Με τα καθίσματα στη θέση τους, ο όγκος είναι 608 λίτρα, ενώ με την πλήρη αναδίπλωσή τους (40:20:40) φτάνει τα 1.634 λίτρα. Υπεραρκετός για πάμπολλες χρήσεις, δεδομένου του μεγέθους του και πλήρως εκμεταλλεύσιμος, χάρις στο εντελώς επίπεδο πάτωμα και το μεγάλο άνοιγμα της πέμπτης πόρτας.

Από πλευράς εσωτερικού διακόσμου, το γερμανικό station wagon διαθέτει ψηφιακή οθόνη αφής 10 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και άλλη μία για το σύστημα πολυμέσων, υποστηρίζοντας Apple CarPlay και Android Auto. Μεταξύ άλλων, προαιρετικά διατίθεται δέρμα Nappa στα καθίσματα με δυνατότητα θέρμανσης, αλλά και μασάζ, καθώς και head-up-display.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η πιο ευρύχωρη και πρακτική έκδοση του νέου Astra εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.2 λτ, με ισχύ 110 ίππους και 205 Nm ροπής ή 130 ίππους και 230 Nm ροπής. Yπάρχει επίσης ένας diesel 1.5 λτ. με 130 ίππους και 300 Nm ροπής, αλλά και ένας υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος PHEV (12,4 kWh) στα 1.6 λτ, ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 360 Nm ροπής. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και μια ισχυρότερη plug-in-hybrid έκδοση, με ιπποδύναμη 225 ίππων.

Στάνταρ για όλα τα μοτέρ είναι το χειροκίνητο κιβώτιο με έξι σχέσεις. Για όποιον επιθυμεί, τα πιο γρήγορα μοντέλα, θα συνδυάζονται και με ένα αυτόματο οκτώ σχέσεων. Η διαφοροποίηση των εξηλεκτρισμένων εκδόσεων, αφορά την ελαφρώς μικρότερη χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ, η οποία διαμορφώνεται από 548 έως 1.574 λίτρα.

Οι παραγγελίες για το ολοκαίνουργιο Opel Astra Sports Tourer, ξεκινούν στις αρχές του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store