Αυτό είναι το SUV Hyundai Ioniq 7 (+video)

Το Hyundai Ioniq 7 θα φτάσει το 2024 ως ένα ηλεκτρικό SUV τριών σειρών καθισμάτων και θα είναι το κορυφαίο μοντέλο στη γκάμα EV της μάρκας. Από την κορεατική φίρμα προμοτάρεται το Seven concept ως «οδηγός» ώστε να φανταστούμε πώς μπορεί να φαίνεται η έκδοση παραγωγής του Ioniq 7.

Στο μπροστινό μέρος, το Seven concept φαίνεται να είναι πιο έτοιμο για παραγωγή. Αντί για τα κάθετα φώτα LED, διαθέτει τέσσερα, κάθετα τοποθετημένα φώτα σε κάθε πλευρά της «μούρης» και στο κέντρο υπάρχει μια «ψεύτικη» μάσκα, αντί για περισσότερα LED που μοιάζουν με pixel. Επιπλέον, βλέπουμε μια λεπτή λωρίδα στη βάση.

Το concept έχει μεγάλες πόρτες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να βλέπουν καλά το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η έκδοση παραγωγής, όμως, θα έχει πιο παραδοσιακό σχεδιασμό και θα διατηρήσει τη γραμμή σχήματος «Ζ» κατά μήκος των πλευρών που ξεκινά από τα πλαϊνά μαρσπιέ, κατεβαίνει επάνω από το πίσω φτερό και στη συνέχεια οδηγεί στο πίσω άκρο.

Στην πρωτότυπη μορφή, το Seven χρησιμοποιεί την παγκόσμια ηλεκτρική πλατφόρμα (E-GMP) της Hyundai και έχει αρχιτεκτονική 800 volt. Το σύστημα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως και 350 κιλοβάτ, η οποία επιτρέπει επαναφόρτιση από 10 έως 80% σε 10 λεπτά.

Το Ioniq 7 παραγωγής φέρεται να έχει μπαταρία 100 kWh που θα προσφέρει αυτονομία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 483 χιλιομέτρων. Ένας ηλεκτροκινητήρας φέρεται να κινεί κάθε άξονα, όσον αφορά την κίνησή του και η συνδυαστική ισχύς αναμένεται γύρω στους 308 ίππους.

Στο εσωτερικό, το concept χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά όπως ορυκτό γύψο και ξύλο μπαμπού. Διαθέτει επίσης σύστημα ροής αέρα υγιεινής με αποστείρωση UVC ώστε οι επιβάτες να αναπνέουν καθαρό αέρα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με το εάν η έκδοση παραγωγής θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Το Ioniq 7 φέρεται να είναι διαθέσιμο με προηγμένο σύστημα υποβοήθησης και θα μπορούσε να παρέχει ικανότητα αυτόνομης οδήγησης έως και επιπέδου 3. Κάτι που σημαίνει ότι η τεχνολογία του οχήματος θα είναι σε θέση να χειριστεί πολλές συνθήκες οδήγησης, αλλά ο οδηγός σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο.

Get it on Google Play Download on the App Store