Αέρας DTM για την BMW M3 Touring M Performance

Η BMW δεν έχασε καθόλου χρόνου και φρόντισε να προικίσει τάχιστα τη M3 Touring με ολόκληρο κατάλογο εξαρτημάτων M Performance, αντλώντας έμπνευση από τα αγωνιστικά του DTM.

Σχεδιασμένα ειδικά για την πρώτη station wagon M3 στα χρονικά, οι αεροδυναμικές προσθήκες κατασκευάζονται από CFRP (carbon-fiber-reinforced polymers) και αναλαμβάνουν δράση στον εμπρός προφυλακτήρα (splitter και ακροπτερύγια), τα μαρσπιέ (ποδιές), στον πίσω προφυλακτήρα (διαχύτης), την οροφή (αεροτομή), ακόμα και τους καθρέπτες (καλύμματα). Το ντιζάιν του αεροδυναμικού πακέτου έχει επηρεαστεί από τη M4 GT3, που συμμετέχει στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, αλλά αυτό που «βγάζει μάτι» δεν είναι άλλη από την εκκεντρική εξάτμιση, με τις κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις σε σχήμα πυραμίδας.

Τα αυτοκόλλητα στα χρώματα του M GmbH φροντίζουν να φέρουν πιο κοντά την M3 Touring στο αυτοκίνητο που λειτουργεί ως Safety Car στα MotoGP, απολαμβάνοντας της οπτικής αναβάθμισης που προσφέρουν οι Frozen Gold Bronze ζάντες των 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω. Διαφορετικά, προσφέρεται η απόχρωση Jet Black Matte και μικρότερη διάσταση, στις 19 εμπρός και 20 πίσω.

Το σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο ζυγίζει 30% λιγότερο, αποτελώντας μαζί με τη ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος ανάρτηση και τα νέα τακάκια τις μηχανικές διαφορές της M Performance, συγκριτικά με την απλή M3 Touring. Ο 3.0λιτρος twinturbo εν σειρά εξακύλινδρος μένει απαράλλαχτος, στα 510 άλογα και τα 650 Nm, όμως οι αλλαγές στο στήσιμο και τα φρένα εγγυώνται ταχύτερα περάσματα στην πίστα.

Get it on Google Play Download on the App Store