BMW Concept 4: Ο προπομπός των νέων M3/M4

Οι εικασίες/φήμες/φόβοι σχετικά με την εμφάνιση των νέων BMW M3/M4, που είχαν ενσαρκωθεί στο συγκεκριμένο rendering, γίνονται πραγματικότητα με κάθε επισημότητα μέσω του Concept 4.

Δείτε ακόμα: Νέα και συλλεκτική BMW M4 Edition M Heritage

Το πρωτότυπο που κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση της Φρανκφούρτης ουσιαστικά προϊδεάζει για την επερχόμενη σειρά 4, αλλά και τις M3/M4. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ποιο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό ξεχωρίζει, σε ακόμα μία νέα BMW. Εδώ τα «νεφρά» είναι κάθετα, παραπέμποντας στις πρώτες γενιές των Σειρών 3 (E21), 5 (E12), αλλά και της 3.0 CSL. Τα φωτιστικά σώματα είναι ιδιαιτέρως αιχμηρά, με τις ακμές του προφυλακτήρα και τις εισαγωγές αέρα σε αυτόν να ακολουθούν. Οι ζάντες φτάνουν τις 21 ίντσες, ενώ οι γραμμές του αμαξώματος και η διαρρύθμιση του πίσω μέρους παραπέμπουν στην 8άρα.

Διαβάστε επίσης: Η νέα BMW X5 xDrive45e έχει 394 hp και καίει 1,2 λτ.

Λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν, αλλά είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι κινητήρες της Σειράς 3 θα βρουν τον δρόμο για το μηχανοστάσιο της νέας 4αρας. Για τις M3/M4 έχει επιβεβαιωθεί πως θα διαθέτουν τον νέο 3λιτρο twinturbo εν σειρά εξακύλινδρο, που έκανε πρεμιέρα στις X3 M και X4 M. Η απόδοση στα δυο SUV φτάνει τα 480 άλογα στις απλές και τα 510 άλογα στις εκδόσεις Competition, οπότε κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε για τις κορυφαίες εκπροσώπους των Σειρών 3 και 4.

Get it on Google Play Download on the App Store