Εξωφρενικά επική η νέα BMW 3.0 CSL

Η BMW βρίσκεται σε δημιουργικό οίστρο, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του M GmbH. Ήδη έχουμε δει τη M4 CSL και σωρεία επετειακών εκδόσεων, όμως οι Βαυαροί ετοιμάζουν κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό και, όπως αναγράφουν στο αυτοκίνητο, «απίστευτα επικό»!

Η ιδιαίτερη αυτή δημιουργία αποτίνει φόρο τιμής στην 3.0 CSL των 70’s, αναβιώνοντας μνήμες από το πρωτότυπο 3.0 CSL Hommage του 2015. Το ευφάνταστο και δημιουργικό καμουφλάζ, που αποτελείται από διάφορες BMW M, κρύβει επιμελώς τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, ωστόσο οι βασικές γραμμές είναι ξεκάθαρες. Οι μεγάλες εισαγωγές του προφυλακτήρα, ας πούμε, τα εξίσου ευμεγέθη «νεφρά», τα φουσκωμένα φτερά, οι ανθρακονημάτινοι καθρέπτες, ο μυώδης προφυλακτήρας πίσω και, πάνω από όλα, η διπλή αεροτομή (μια στην οροφή, μια στην πόρτα του πορτμπαγκάζ) φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Το ίδιο και η συγγένεια με τη M4. Η BMW δεν αποσαφηνίζει αν η επερχόμενη νέα M -που λέγεται ότι θα ονομαστεί 3.0 CSL- βασίζεται στην απλή έκδοση ή την CSL, όμως οι πληροφορίες την θέλουν στα 560 άλογα και αποκλειστικά με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο (550 ίπποι και 8άρι αυτόματο η M4 CSL). Οι ζάντες επίσης φημολογείται πως είναι σφυρήλατες και ειδικά σχεδιασμένες για το συγκεκριμένο μοντέλο, με διάσταση 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω. Ηλεκτρικές ανέσεις δεν υφίστανται, ούτε κλιματισμός, οπότε στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ακόμα πιο σκληροπυρηνική κατασκευή σε σχέση με τη M4 CSL.

Το ακόμα πιο σημαντικό, ωστόσο, αφορά τη διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου. Η νέα 3.0 CSL δεν θα μείνει απλά στο στάδιο του πρωτοτύπου, αλλά θα μπει κανονικά στην παραγωγή! Για περιορισμένο αριθμό μονάδων, βέβαια, και με υψηλότατο αντίτιμο, όμως θα διατεθεί κανονικά. Έναρξη παραγωγής; Τον προσεχή Νοέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store