Νέα BMW 545e με 400 άλογα και 2,1 λίτρα/100 χλμ!

Η BMW συνεχίζει τις παρουσιάσεις εκδόσεων για την ανανεωμένη 5άρα, με την plug-in υβριδική 545e να συνδυάζει επιδόσεις M5 E60 και κατανάλωση…σκούτερ!

Εμφανισιακά την διαχωρίζουμε από τις υπόλοιπες 5άρες πρωτίστως λόγω του μπλε χρώματος, στα φωτιστικά σώματα. Από εκεί και πέρα, έχουμε να κάνουμε με μια δυναμική βερσιόν της Σειράς 5 εξοπλισμένης με το M Package. Οι προσεκτικοί θα παρατηρήσουν το καπάκι στο εμπρός αριστερό φτερό, που καλύπτει την υποδοχή για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Δείτε ακόμα: Η BMW αποχαιρετά τον τετρατούρμπινο ντίζελ

Στο εσωτερικό μόνο τα γραφικά για την λειτουργία του υβριδικού συστήματος, στην οθόνη αφής του ταμπλό, και το μπλε χρώμα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων σου δίνουν να καταλάβεις πως κάτι διαφορετικό κρύβει ετούτη η 5άρα. Οι διακόπτες για τις επιλογές λειτουργίας του συνόλου είναι η τρίτη διαφορά, καθώς γενικότερα το εσωτερικό δεν διαφοροποιείται από οποιαδήποτε άλλη πλούσια εξοπλισμένη του βαυαρικού μοντέλου.

Διαβάστε επίσης: Δίλημμα η τιμή της BMW iX3 στην Ελλάδα

Εκεί που συγκεντρώνονται οι αλλαγές και το ενδιαφέρον, είναι κάτω από το αμάξωμα. Ένας 3λιτρος TwinPower Turbo εξακύλινδρος εν σειρά αποδίδει 290 ίππους και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 110 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 400 ίππους και τα 600 Nm, κινώντας όλους τους τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και του συστήματος τετρακίνησης xDrive. Οι επιδόσεις κοντράρουν άνετα την M5 V10 των 507 ίππων, καθώς τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,7 δλ.! Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, όμως αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το πόσο οικονομικά μπορεί να κινηθεί η ταχύτατη 545e.

Δείτε ακόμα: H τιμή της BMW X2 που «καίει» 1,7 λτ./100 χλμ.

Η BMW ανακοινώνει μέση τιμή κατανάλωσης 2,1-2,4 λίτρων/100 χλμ., με τον ηλεκτροκινητήρα να κινεί μόνος του το αυτοκίνητο σε ταχύτητες μέχρι τα 140 χλμ./ώρα και για 54-57 χλμ. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 προγράμματα λειτουργίας: Hybrid, Hybrid Eco Pro (που μεγιστοποιεί την χρήση του ηλεκτροκινητήρα), Sport (όπου «ξεκλειδώνονται» τα 400 άλογα) και Electric Drive (κίνηση μόνο με το ρεύμα). Στο τελευταίο, η 545e διαθέτει την επιλογή αναπαραγωγής ήχου ώστε να γίνεται αντιληπτή από τους πεζούς. Ένας ήχος που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον βραβευμένο συνθέτη του Hollywood, Hans Zimmer. Επίσης, η plug-in 5άρα μπαίνει αυτόματα σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία όταν εισέλθει σε περιοχή με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Get it on Google Play Download on the App Store