Τα φωτιζόμενα «νεφρά» της πρωτότυπης BMW XM

Οι μάσκες των BMW έχουν φτάσει να απασχολούν τον κόσμο περισσότερο από τα ίδια, τα μοντέλα, των Βαυαρών. Κι όπως φαίνεται δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξουν τακτική, κρίνοντας από το πρόσωπο του Concept XM.

Το πρωτότυπο που αποκαλύπτεται μερικώς, μέσα από το teaser της BMW, προετοιμάζει το έδαφος για τις X8 και X8 M. Όπως βλέπουμε, η σπορ και «κουποειδής» αδερφή της X7 δεν φείδεται σχεδιαστικών εξάρσεων, με τη χαρακτηριστική μάσκα να εμφανίζεται μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Τα «νεφρά», δε, όχι μόνο καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα του εμπρός μέρους, αλλά είναι και φωτιζόμενα! Για όσους τυχόν δεν τα πρόσεχαν κανονικά…

Εκατέρωθεν συναντάμε δυο λεπτά φωτιστικά σώματα, που παραπέμπουν σε αυτά του iX, ενώ ακόμα και μέσα στα σκοτάδια της φωτογραφίας, δεν γίνεται να κρυφτεί ο εξαιρετικά επιθετικός προφυλακτήρας, με τις κραυγαλέες ακμές και το σχήμα στις άκρες που ακολουθεί αυτό της μάσκας.

Με τέτοια εμφάνιση θα ήταν ανακόλουθο για το νέο SUV της BMW, να μην έκρυβε ανάλογα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Μόναχο δεν συνηθίζει να χαλάει χατίρια, εξ ου και η φημολογία για κινητήρα 750 ίππων! Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο γνώριμος 4.4 V8 twinturbo, πιθανόν στη μορφή των 626 ίππων από τη M5 CS, θα συνδυαστεί με τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα και θα δώσει στην X8 M τον τίτλο της ισχυρότερης BMW παραγωγής όλων των εποχών! Στις 29 Νοέμβρη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Concept XM, ωστόσο η έκδοση παραγωγής αναμένεται προς το 2023. 

Get it on Google Play Download on the App Store