Ρετρό ζωγραφιά η Bugatti Chiron Grand Prix (+video)

Η Bugatti δεν ξεχνά το ένδοξο παρελθόν της, επαναφέροντας συχνά-πυκνά θύμησες από αυτό στις σημερινές της δημιουργίες. Η τελευταία εξ αυτών εξυπηρετεί τόσο τη νοσταλγία, όσο και το λανσάρισμα ενός νέου τμήματος εξατομίκευσης. Όλα σε ένα, μέσα από τη Chiron Pur Sport Grand Prix.

Προϊόν της ομάδας Sur Mesure, που ειδικεύεται στην εξέλιξη μοναδικών Bugatti, η Grand Prix βασίζεται στην Pur Sport και αντλεί έμπνευση από την αγωνιστική Type 51, που το 1931 κέρδισε το Grand Prix Γαλλίας με τους Louis Chiron και Achille Varzi στο τιμόνι. Η χαρακτηριστική γαλάζια βαφή, το περίτεχνο κυψελοειδές μοτίβο που ακολουθεί τη γλυπτική του αμαξώματος και αποτελείται από πολλαπλά «EB» (εκ του Ettore Bugatti), αλλά και το νούμερο «32» στις πόρτες, όλα προέρχονται από χειροποίητη μαεστρία!

Το ίδιο ισχύει για τις δερμάτινες επενδύσεις του εσωτερικού, με τα κυψελωτά «EB» να κυριαρχούν στις πόρτες και το «32» στα προσκέφαλα. Ο συνδυασμός μαύρου δέρματος/ανθρακονημάτων-κόκκινων ραφών και οι επιγραφές «Grand Prix» πέριξ του τούνελ μετάδοσης, ολοκληρώνουν τον εσωτερικό κόσμο της μοναδικής αυτής Pur Sport.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, οπότε το ειδικά εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο (πρωταγωνίστρια η θεόρατη αεροτομή των 1,9 μέτρων), το χαμηλότερο κατά 50 κιλά βάρος, η σφιχτότερη ανάρτηση, οι ειδικοί τροχοί μαγνησίου (285/30/20 εμπρός-355/25/21 πίσω και ελαστικά Michelin Sport Cup 2R) και οι 1.500 ίπποι μετά των 1.600 Nm του 8.0 W16 quad turbo, παραμένουν ως είχαν. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι 15% «κοντύτερο», συνδράμοντας στην επίτευξη 2,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και 13,6 δλ. για το 0-300 χλμ./ώρα. H σφιχτότερη κλιμάκωση είναι και ο κυριότερος λόγος που η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 350 χλμ./ώρα.

Τιμή δεν ανακοινώνεται για τη Chiron Pur Sport της Sur Mesure, όμως δεδομένου πως η απλή Pur Sport κοστίζει σχεδόν 3,3 εκατομμύρια ευρώ, φτηνή δεν υπάρχει περίπτωση να είναι.

Get it on Google Play Download on the App Store